Marşul biciliştilor clujeni – Ediţie specială sâmbătă 22.09.2012 (Ziua Europeană fără Maşini)

Ediţia specială de 22 septembrie 2012 a MARŞULUI BICICLIŞTILOR CLUJENI

Sâmbătă 22 septembrie 2012, se va desfăşura la Cluj-Napoca o nouă ediţie a Marşului Bicicliştilor Clujeni (a 60-a din seria “critical mass” începută ca serie lunară în septembrie anului 2007 în continuarea celei anuale începute de CCN in 1998). De data aceasta va fi organizată, în colaborare, de Clubul de Cicloturism „Napoca” (CCN) si Clubul Biciclistilor – Sucursala Cluj.

Va avea un caracter aniversar prin faptul ca marcheaza cinci ani de la inceputul seriei lunare si un caracter special prin faptul ca se tine nu in ultima joi a lunii, ci in penultima sambata, fiind dedicata zilei de 22 septembrie – Ziua Europeana Fara Masini.

Sunt bineveniti toti clujenii care au bicicleta. Intalnirea participantilor va fi in Piata Unirii, incepand cu ora 17:00. Startul efectiv al marsului va fi la ora 17:30.


Actiunea are rolul principal de a transmite autoritatilor, publicului si presei un semnal in directia promovarii utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de transport in oras, componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala. Dincolo de acest scop
militant este desigur si o ocazie de intalnire, cunoastere si pedalare in comun a biciclistilor clujeni.

Traseul propus pentru mars este: Piata Unirii – Bd.Eroilor – Calea Dorobantilor – str. Teodor Mihali – str. Aurel Vlaicu – bd. 21 Decembrie 1989 – p-ta Unirii.

Marsul va fi urmat de la ora 19:00 la Biblioteca „Heltai” de o dezbatere publica si apoi de o proiectie foto privind circulatia cu bicicleta in Cluj-Napoca intre promisiunile autoritatilor si realitatea din teren, cu intrare libera.

Detalii despre actiunea de sambata si despre editiile precedente ale marsului biciclistilor clujeni pot fi gasite si pe site-ul
www.reactieinlant.ro , pe www.ccn.ro si pe site-ul aferent listei publice de discutii clujbike@yahoogroups.com.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress