MARŞUL BICICLIŞTILOR CLUJENI – Ediţia lunară august 2012


joi, 30 august 2012, se va desfăşura la Cluj-Napoca o nouă ediţie a Marşului Bicicliştilor Clujeni (a 59-a din seria “critical mass” începută ca serie lunară în septembrie 2007 în continuarea celei anuale începute de CCN in 1998).

Sunt bineveniti toti clujenii care au bicicleta. Intalnirea participantilor va fi in PIATA UNIRII, incepand cu ora 17:45. Startul efectiv al marsului va fi la ora 18:00.

Traseul marsului este: Piata Unirii – bd.Eroilor – Calea Dorobantilor – str.Teodor Mihali – bd. 21 Decembrie 1989 – str.Cuza Voda – str. I.P.Voitesti – p-ta M.Viteazul – str.R.Ferdinand – str. Memorandumului –
Calea Manastur – str.G.Cosbuc – str.C.Iuliu Hossu – str.Sindicatelor – str.Petru Maior – p-ta L.Blaga – str.Napoca – p-ta Unirii.


Actiunea are rolul principal de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de transport in oras, componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala.

Este si o exprimare a nemultumirii fata de persistenta refuzului Primariei clujene de a face public proiectul de bike-sharing si de noi amenajari pentru biciclete pe care a anuntat ca l-a contractat si ca va incepe implementarea, precum si fata de gestul recent al edililor clujeni de a retrasa pe trotuare asa-zisa pista de biciclete de pe Calea Dorobantilor, desi principial este inacceptabil sa iei din putinul care a mai ramas pietonilor in loc sa iei din spatiul alocat masinilor, pentru ca infrastructurile pentru biciclete au rolul si de a incuraja oamenii sa treaca de la automobil la bicicleta, nu sa impinga biciclistii pe trotuar si sa faca mai mult loc autovehiculelor.

Dincolo de acest scop militant este desigur si o ocazie de intalnire, cunoastere si pedalare in comun a biciclistilor clujeni, tot mai numerosi in ultimul timp in ciuda lipsei de facilitati adecvate.

Detalii despre actiunea de joi si despre editiile precedente ale marsului biciclistilor clujeni pot fi gasite si pe pe www.ccn.ro si pe www.reactieinlant.ro precum si pe site-ul aferent listei publice de
discutii clujbike@yahoogroups.com

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress