Muzici à la Cluj (partea I)

foto: Cover art by Bucovesan, concept by Mojo Barrel
Între 2 festivaluri văratece, cu line-up-uri care mai de care mai interesante, avem timp să revedem cam ce ne-a adus anul care tocmai s-a încheiat şi să intuim o toamnă clujeană plină de muzică bună. Ce avem şi la ce boboci să ne aşteptăm, ce ne pregătesc organizatorii de concerte şi chefuri, care e următorul soundtrack al reînceperii ciclului dictat de transhumanța studenţilor? Încerc o scanare a scenei clujene în mai multe episoade în care identific noii şi cei mai promiţători artişti, cele mai faine party-uri made in Cluj, pe unde am umblat şi încotro o să ne îndreptăm paşii de dans. Începem cu trupele:
Lights Out! este, la ora actuală, cea mai hype trupă clujeană şi probabil cea mai tânără din România – s-a întors dintr-un micro-turneu în capitală (Control şi Librăria Bastilia) impresionaţi de faptul că ‘cei din primul rând ştiau pe dinafară versurile’ . Bineînţeles că le ştiau, după lansarea legendară de la Fabrica de Pensule a EP-ului Patience, după votul soldat cu locul III (din 500 de intrări internaţionale) pentru clipul Mirror din cadrul concursului RØDE Rocks dar şi după nenumăratele apariţii la Transilvania Live, m-aş fi mirat să nu ai habar de puştii ăştia next level. Eu unul abia aştept albumul.


Quantum Drive îşi asumă influenţe de ultim moment (Tame Impala, Deerhunter), cel mult revizitări ale unor trupe proaspăt uitate (Black Rebel Motocycle Club) pe care reuşesc destul de bine să le facă să pară din nou cool tocmai datorită aerului nonşalant al shoegaze-ului. Sunet plin, de chitare, la limita old school, turnuri imprevizibile de melodie şi o voce care intenţionat devine ‘instrument’. Cu o atitudine corectă şi un sound singular la noi, Quantum Drive promit atât de multe încât, nu ştiu cum să-i fac să mai scoată ceva cât mai repede. Un EP la toamnă… sau măcar un single?!

Mojo Barrel sunt pentru cei care consideră trupele de mai sus prea la modă şi ciulesc urechile mai degrabă la un amestec eclectic de blues, funk şi alternative rock. Cu compoziţii curate şi uimitor de mature pentru o trupă apărută de cel mult 2 ani, Mojo Barrel demonstrează că au o solidă cultură  muzicală. Deci să nu vă mire dacă în cele mai bune momente ale lor sună  pur şi simplu clasic, dar în felul în care Black Keys suna clasic. Recomand cu căldură tomnatică un live à la carte undeva en plein air prin centrul Clujului. Atmosfera concertului şi atitudinea jovială a solistului vă va cuceri cât ai sorbi dintr-un pahar de vin roşu! Au un album la activ cu un cover art remarcabil (vezi foto) şi pregătesc cel puţin un videoclip.

Articol scris pentru ŞapteSeri.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress