DORNA XFEST 2012

Festival outdoor – Sporturi extreme & Muzica Live

3, 4, 5 – August 2012 – Vatra Dornei

Organizatori: ANSMR filiala Salvamont Vatra Dornei.

Dorna X Fest, doreste a fi o manifestare cultural sportiva, cu scopul de a promova in randul tinerilor iubitori de munte si nu numai, diverse activitati outdoor desfasurate in Bazinul Dornelor, oferind turistilor o serie de competitii, de concerte live si cursuri specifice domeniului promovat.

Elementele principale ale acestui eveniment sunt reprezentate de competitia nationala de mountain bike proba de Downhill, Concurs de Enduro (moto), amenajarea unui parc cu specific de aventură.

Toate aceste elemente vor fi incununate de o serie de concerte Rock si Folk, urmate de petreceri in aer liber. De asemenea, pe platoul de la capătul telescaunului, se vor vinde diverse bucate traditionale din Bucovina, promovand astfel bucataria locala si conceptul Slow Food.

Competitie Downhill (MTB)

Competiţia de Downhill, unică în Bucovina prin caracterul său întregeşte oferta turistică a staţiunii Vatra Dornei fiind un puternic punct de plecare pentru atragerea în zonă a turiştilor pasionaţi de turismul activ.
În ediţia I din anul 2006 s-a înregistrat un număr record de participanţi, pentru un tip de concurs care abia castiga teren in tara – 110, iar în ediţia din 2009 au participat 120. Datorită bunei organizări precum şi a traseului fără pericole deosebite, cele 6 ediţii s-au derulat fără accidente sau alte incidente majore.
Concursul va avea urmatoarele categorii:
Full:
1) Juniori ( < 18 ani)
2) Elite ( 19-30 ani)
3) Masters ( 30 > ani)
4) Fete (orice varsta)
HT:
1) Juniori ( < 18 ani)
2) Elite ( 19-30 ani)


Competitie enduro (Moto)

In acest an, in cadrul evenimentului, am inclus si o competie pentru motociclete offroad (proba de Enduro), ce se va desfasura tot in zona telescaunului, oferind un spectacol deosebit pentru turistii prezenti.
Concursul va fi de tip “Open”, pentru toate categoriile de piloti (profi, hobby, incepatori), oferindu-se 3 premii, pentru cei mai buni rideri clasati. Acest concurs doreste a fi preambulul amenajarii unor trasee mai dificile care vor putea fi incluse ulterior in calendarul competitional si o invitatie la offroad in Bucovina pentru pasionatii de enduro si pilotii amatori.
Cursa va fi una tip 3h enduro (traseu circuit cu CP-uri) cu start in bloc, tip Le Mans. Fisa de inscriere si regulamentul particular sunt disponibile pe www.euroski.ro. Inscrierile se trimit la enduroxfest@yahoo.ro

La competitiile de MTB Downhill si 3h Enduro, pot participa rideri de la varsta de 15 ani, numai cu acordul parental (declaratie notariala) si actul de identitate.

Adventure Park

În urma ediţiilor precedente foarte mulţi tineri au ales ca mod de petrecere a timpului liber mersul de bicicletă sau mountain biking-ul.
Având în vedere că acest gen de manifestări sportive este în creştere, Vatra Dornei se va situa printre locaţiile iniţiatoare şi promotoare, devenind tot mai cunoscută şi mai tranzitată de turişti.

Activităţile outdoor promovate în cadrul parcului vor fi :
Paintball / Tir paintball /Concurs paintball
Tir cu arcul
Culegatorul de perle (Joc de echipa pe corzi)
Catarare pe plasa din corzi
SlackLine
Echitatie
Mountain Bike
Tubing
Panou de catarat

Alte activităţi promovate pentru Ţara Dornelor :
Zbor la dublu cu parapanta
Zbor cu avioane ultrauşoare

De asemenea, in cadrul acestui adventure parc se vor organiza mini-cursuri de tehnica de alpinism, prim ajutor, orientare sportiva, etc.

Turistii sositi din tara la acest eveniment, vor avea posibilitatea de a incerca aceste sporturi inedite intr-un cadru natural deosebit, atmosfera fiind intretinuta de muzica live si aromele mancarurilor traditionale gatite de catre bucatarii nostri.

Cazare:

Pentru cazarea participantilor se va amenja o zona de campare pentru cei care doresc sa stea cu cortul, iar ceilalti pot dormi la una dintre cabanele si pensiunile din zona.
In cadrul zonei de campare se vor instala toalete ecologice si cosuri de gunoi, pentru evita un eventual impact negativ al evenimentului, asupra mediului inconjurator.

Concerte Live:

Vineri si Sambata seara vom organiza o serie de concerte rock si folk cu urmatorii artisti:

1) DUSTY OLD RECORDS
2) FLUTURI PE ASFALT
3) QUANTUM DRIVE
4) APROAPE UNPLUGGED
.

Dupa finalul acestor concerte vor fi organizate petreceri in aer liber.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress