Lună Plină @ Biertan

Festivalul Internațional de film Transilvania prezintă „LUNĂ PLINĂ”

Prima ediție a festivalului „LUNĂ PLINĂ”, unicul din România axat în exclusivitate pe cinema-ul horror și fantastic, va avea loc în perioada 16-19 august 2012, la Biertan.

Organizat de aceeași echipă ca și Festivalul Internațional de Film Transilvania, și menit să provoace niște sperieturi de zile mari în numele divertismentului de calitate, „LUNĂ PLINĂ”intenționează să ofere publicului cele mai bune producții horror și fantastice, deopotrivă clasice și moderne, filme care fie au devenit repere ale genului în special și ale cinema-ului în general, fie sunt pe cale să devină.

Biertan este una dintre primele așezări germane din Transilvania, situată într-o zonă deluroasă, nu foarte departe de cetatea Sighișoara. Un spațiu ideal pentru vizionări în aer liber, Biertan are o piață centrală vegheată de splendida biserică fortificată Biertan, o capodoperă architecturală protejată de UNESCO.

Vizionările vor avea loc în două cinematografe în aer liber și într-unul acoperit. În plus, cinefilii vor avea la dispoziție un camping modern, construit de la zero și dotat cu toate facilitățile, precum și o serie de activități de sezon și concerte menite „să-i ajute” să treacă cu bine peste zi în așteptarea proiecțiilor nocturne.

Prima ediție a festivalului „LUNĂ PLINĂ” se dorește a fi un showcase (aproximativ 25 de lungmetraje, precum și o serie de scurtmetraje și documentare) care să pună în valoare cele mai recente direcții, atât provocatoare cât și curajoase, prezente în genurile horror și fantastic. Un proiect finanțat complet independent, cu multă dragoste și pasiune, „LUNĂ PINĂ – Festivalul Filmului Horror & Fantastic” își dorește să devenă membru al unei importante confederații europene de gen, European Fantastic Film Festivals Federation (EFFFF), punând România pe harta europeană a acestui gen de evenimente. European Fantastic Film Festivals Federation (EFFFF) este o federație susținută de programul MEDIA al Uniunii Europene și are ca scop promovarea originalității și creativității filmelor europene de gen fantastic și horror.

via

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress