Victor Vasarely @ Muzeul de Artă

Vernisaj; miercuri 20 iunie 2012, orele 18

20 iunie – 3 iulie 2012


Expoziţia Victor Vasarely (1908-1997) aduce în atenţia publicului clujean o parte semnificativă a colecţiei private a domnului Csepei Tibor din Budapesta, cunoscut muzician, pasionat colecţionar de artă şi prieten apropiat al celebrului artist francez de origine ungară.

Posesor al unui vast material artistic semnat „Victor Vasarely” (colecţionat cu începere din anii ’80), Csepei Tibor a făcut o adevărată profesiune de credinţă din popularizarea operei maestrului, eforturile sale susţinute concretizându-se până în prezent într-un număr apreciabil de expoziţii de mare succes, organizate în întrega lume.

După un periplu prin mai multe oraşe din ţară (Bucureşti, Târgu Secuiesc, Miercurea-Ciuc, Târgu-Mureş), graţie generosului sprijin acordat de Institutul Balassi – Centrul Cultural al Ungariei din Sfântu Gheorghe, valoroasa colecţie privată a familiei Csepei ajunge să fie cunoscută şi la Cluj-Napoca. Muzeul de Artă va găzdui un număr de 75 de tablouri, 15 obiecte şi o serie de documente originale, toate purtând semnătura unuia din cei mai importanţi reprezentanţi al mişcării artistice „Op-Art”.

Expoziția este organizată de Muzeul de Artă Cluj-Napoca în colaborare cu Institutul Balassi – Centrul Cultural al Ungariei din Sfântu Gheorghe.

Vernisajul va fi inaugurat în prezenţa domnilor Csepei Tibor, colecţionar de artă, şi Lakatos Mihály, director al Institutului Balassi – Centrul Cultural al Ungariei din Sfântu Gheorghe

Partener: Hotel Univers T

via

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress