ElectroBlog Ro – The Future (Part 1)

ElectroBlog Ro a promovat de-a lungul timpului adevăratele valori ale muzicii electronice româneşti, istoria sa. Acum ne îndreptăm atenţia spre tinerele talente, spre producători muzicali noi, mai „ascunşi” urechilor, iar prin intermediul site-ului electroblogro.com am lansat o campanie de descoperire a acestora. Astfel, s-a născut „ElectroBlog Ro – The Future”, o compilaţie care aduce în faţă „muzica nouă”.
Aceasta va fi o dublă compilaţie, prima parte fiind lansată pe 10 iunie 2012, iar cea de-a doua tot în data de 10, a lunii următoare. „ElectroBlog Ro – The Future (Part 1)” cuprinde un număr de 20 piese, care navighează printr-o mare diversitate de stiluri muzicale, precum ambiental, breakbeat, digital-pop, dnb, dubstep, electronica, electro-rock, experimental, idm, industrial, nu-disco, nu-wave, tech-house şi altele. „The Future” demonstrează că avem producători muzicali valoroşi, avem potenţial, iar viitorul nu are cum să sune decât bine. În ce priveşte tehnica şi genul abordat putem trage unele concluzii.
Una ar fi că sampling-ul a fost şi va fi bine reprezentat mereu în viitor. Orice bedroom producer sau orice pasionat începe prin a rupe bucăţi pe placul lui, a reconstrui ceva pe placul lui, sau a face un mash-up. Spre fericirea noastră, după cum se observă şi pe această compilaţie, folclorul, vechile şlagăre sau filmele vechi sunt la loc de cinste printre preferinţele tinerilor producători. Dar totuşi sampling-ul are un concurent serios, pentru că muzicienii de astăzi au prins gustul field recording-ului şi încep să îşi „rupă bucăţile” direct din natură, asta favorizat de multitudinea de gadgeturi existente în prezent. De aici vorba „orice mişcă se aude” (sau se vede) în zilele noastre.
A doua concluzie, în ce priveşte stilul muzical, observ cu bucurie că lumea se (re)îndreaptă tot mai mult spre organic, acustic, sintetizatoare, spre instrumente hardware. Putem spune că evoluţia spre un nivel mai sus, sau fenomenul de maturizare muzicală este realizată spre această direcţie, iar scena românească este tot mai matură.
În final le mulţumesc tuturor celor care au trimis demo-uri !

via http://www.electroblogro.com/

de downloadat aici
de ascultat aici:

un răspuns la ElectroBlog Ro – The Future (Part 1)

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress