Omul e măsura lucrurilor

Am fost aseara la gulaș în Bulgacov cu Eckstein Kovacs. Mi-a plăcut mult atmosfera, aprecizez programul electoral al lui în calitate de candidat la primărie și mai cred că a avut și o campanie foarte bine pregătită și de efect. Mișto a fost că împărțeam masa și opțiunea de vot cu foști „tineri mânioși” din februarie, cam ciudat după părerea mea (pentru ei).

Bineînțeles, problema e că unele creiere mai neantrenate au fost vor fi păcălite de ce spun politicienii. Unii își dau seama mai devreme, alții mai tarziu de asta. Adevărul e însă mai urât, înțelegeri care au ca miză banul, adică mă lași pe mine să câștig acum aici, pe urmă iau eu un loc eligibil în senat în localitatea de lângă și toată lumea e fericită. Și liniștită.

Iar ceilalți, inocenții, cei care cred sincer în cauzele pe care le susțin, sunt doar mase de manevră, instrumente bune de dat la televizor. Am mai zis-o, cea mai bună strategie a unuia care vrea să vândă/promoveze/câștige orice e să creeze tabere între care să întrețină conflictul.  Restul vine de la sine, iar interesul marketerului (sa-i spun așa) se realizează în spatele ușilor.

Așadar, când depășim toate astea? Iluziile vândute la televizor, promisiunile false, lipsa de pragmatism?

Duminica asta?

4 răspuns la Omul e măsura lucrurilor

  1. Am să votez cu EKP, am şi un post-it verde cu reminder cules de pe stradă şi lipit pe uşă. Dar să nu mai aud de gulaş! Campania e faină, dar a avut campanie faină şi atunci când a candidat la CD, atunci cu votul uninominal. Era el cu Madonna şi cu nuştiumaicine pe poster şi scria dedesubt să votezi persoana, nu partidul – ceea ce am şi făcut de altfel.

  2. No bine, si eu tot cu Peter am votat, si pentru prima oara de cand sunt in Cluj am si incredere in omul pe care am pus stampila. A avut o alta deschidere fata de noi, e mult mai uman, si mult mai „cu picioarele pe pamant”.

    Nu-s UDMR-ist, si n-am votat niciodata cu ei, dar acum nu m-am uitat la formatiunea politica ci la om. Si omul imi place.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress