Nu te duce la filme pe care nu vrei să le vezi chiar dacă te cheama vreun prieten.
Nu-ti târî prietenii la filme care-ţi plac, sunt mari şanse să te dezamăgească.
Chiar dacă Odeon e departe şi preferi cinematografele din centru, cel mai bine se vede şi se-aude acolo.
După 5 filme în aceeaşi zi nu te du la bere.
Votează!
Duminică am ajuns la Play pentru că aveam cea mai drăguţă companie şi pentru că eram curioasă dacă filmul şi-a meritat sold-out-ul cu o zi înainte. Răspunsul a fost da şi nu. Play este genul de film care te irită în timpul vizualizării şi care te bântuie mult după. Trei băieţei suedezi devin victimele unor băieţi ceva mai mari, imigranţi de culoare. Întreg jocul psihologic şi hărţuirea sunt surprinse în cele mai mici detalii (care pot devini extrem de plicitsitoare uneori) totul învârtindu-se în jurul unui telefon pe care cei mari vor să-l fure de la cei mici. Stereotipurile sociale legate de rasă, imigranţi şi comportamentul social adecvat combinate cu cadre filmate cu o cameră fixă, detaşată cumvă de poveste, acutizează iritarea spectatorului.
last screening: 10 iunie, ora 11:00, Cinema Florin Piersic
Noseland. Noseland este un mockumentar foarte amuzant despre Julian Rachlin (http://www.youtube.com/watch?v=Fz8o1zsj3RY) şi prietenii lui muzicieni. Încercând să distrugă imaginea extrem de serioasă din jurul muzicii clasice, Aleksey Igudesman îşi filmează prietenul şi alţi colegi în ipostaze mai puţin obişnuite, şi adresandu-le cele mai stupide întrebări (da, uneori seamănau cu glumele lui Sacha Baron Cohen)
last screening: 8 iunie, ora 17:30, Cinema Victoria
La Electrik children era sala plină de tineri cu mp3-urile abandonate prin geantă în perioada TIFF-ului. Şi eu am ales filmul ăsta pentru povestea imaculatei concepţii cu ajutorul unei casete de muzică rock. Clash-ul intre cele doua culturi, cea a eroinei, Rachel, o adolescentă mormonă extrem de visătoare şi inocentă, si cea a Las Vegas-ului, colorat şi violent, se desfăşoară graţios (evident, datorită frumuseţii delicate a actriţei) şi natural. Deşi nu se mai difizează în următoarele zile, există o a doua şansă cu Cinemateca TIFF, mai spre sfârşitul verii.
Pentru Keep the lights on e nevoie de o minte lipsită de prejudecăţi sexuale. Simplu şi plin de tandreţe filmul prezintă relaţia unui cuplu gay, de la primele telefoane în care amândoi căutau doar un partener de sex, pâna la, vorba trailerului TIFF „ceea ce..” Fiecare problemă sau slăbiciune care intervine în viaţa lor încearcă să fie depăşită cu multă dragoste şi voinţă, chiar daca sexul pare să domine relaţia. Iar toată tandreţea de care vorbeam la început e evident provocată si de incredibila coloana sonoră, extrem de senzuală, marca Arhtur Russell
last screening: 9 iunie, ora 20:30, Cinema Arta
Sorry, comments are closed for this post.