TIFF 2012: Competiţia

Ieri la Cinema Victoria s-au proiectat primele două filme din Competiţia pentru trofeul TIFF. Primul dintre ele este Oslo, 31 august – un film norvegian în regia lui August Joachim Trier. Filmul urmareşte drama unui dependent de droguri reabilitat, care, la 34 de ani încearcă să îşi regăseasca locul în societate. Familia şi prietenii îşi manifestă suportul, dar fiecare trăieşte propria suferinţă. Filmul reuşeşte să transmită cu succes această luptă cu imposibilitatea exprimării totale a trăirilor interioare şi felul în care fiecare se raportează diferit la ea.

Al doilea film din competiţie, Sfârșitul nopții (Japonia 2011), s-a proiectat în prezenţa tânărului regizor Daisuke Miyazaki. Protagonistul este un adolescent crescut într-o familie de asasini. Filmul îşi propune să evidenţieze conflictele dintre generaţii. Acţiunea este greu de urmărit logic şi filmul în general mi s-a parut destul de încâlcit.

Este primul film japonez care participă la concurs. A fost făcut cu un buget foarte mic, iar asta pare principala lui calitate. La sesiunea de întrebări, printre altele, regizorul povesteşte cu haz cum a folosit un aparat de sunet foarte performant, care în timpul filmarilor s-a defectat, iar el va trebui să lucreze la întoarcerea în Japonia pentru a-l plăti. La premiul publicului filmul ar putea avea mari sanse.

Ambele filme au fost precedate de câte un scurtmetraj din categoria Umbre.

Abandoned (SUA, Mexic, 2011) este povestea, mai degrabă SF decât horror, a unui pămantean rămas singur într-un colţ al unei lumi devenită a maşinilor şi a moluştelor zburătoare. Realizarea grafică – cât de cât bună, suspans – aproape zero.

Suffer (Canada, 2011) este mai horror, cel puţin din punct de vedere al imaginilor violente. Filmul începe cu o luptă organizată la care toţi spectatorii poartă măşti.  După ce este bătut până aproape de desfigurare, un tip se trezeţte într-o anticameră plină de cadavre care urmează să fie gătite.  Aventura continuă.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress