Manifestație: S.O.S. lacurile Gheorgheni

Reclamă-ți dreptul la propriul oraș! Vino luni, 4 iunie, între orele 11.00-14.00, în zona lacurilor Gheorgheni. Spune STOP traficului auto în jurul primului lac. Spune STOP construcțiilor preconizate pe malul lacurilor. Cere autorităților să amenajeze lacurile Gheorgheni, astfel încât acest spațiu să redevină o zonă importantă de joacă, relaxare și loisir.

De ce:

Zona lacurilor Gheorgheni este cel mai mare spațiu public al Clujului. Se întinde pe o suprafață de aproximativ 35 de hectare. Este de 3 ori mai mare față de Parcul Central. Cu toate acestea, arealul este folosit mult sub potențialul său din cauza nepăsării autorităților locale, care au cedat spațiul public intereselor de afaceri.

În trecut, lacurile Gheorgheni și Parcul Tineretului erau zona în care lumea se împrietenea, făcea sport, sau pur și simplu se tihnea. Acum, o parte a devenit mall și spațiu de tranzit spre mall. Iar alta s-a transformat în teren viran, neprietenos pentru oamenii care vor să socializeze.

Unde suntem:

Ora 11.00 – ponton, la primul lac

Ora 13.00 – parc, al doilea lac

Ce facem:

–          Alergăm pe malul primului lac alături de prieteni;

–          Facem un picnic în parcarea de lângă lac și jocuri de societate;

–          Ne jucăm badminton, volei și frisbee alături de copiii de la Școala Elf;

–          Încingem câteva meciuri de baschet și tenis de masă în părculețul de la al doilea lac;

–          Asistăm la un performance de echilibristică pietonală via Tinerii Mânioși;

–          Dezbatem la Atelierul de Participare publică la luarea deciziilor cum putem amenaja zona și cum cerem autorităților ca zona lacurilor să devină o prioritate de investiție din partea Consiliului Local (discutăm și de ce bugetul participativ e o soluție posibilă pentru ca arealul să devină cel mai mare spațiu public al Clujului).

Cine suntem:

Grupul pentru Acțiune Socială & mulți prieteni

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress