Scratch vs. Percuţie


Scratch vs. Percuţie

Joi, 31 Mai 2012, ora 18, într-o îmbinare neconvenţională de sunete, un experiment al comunicării, o strigare către receptorii simţurilor, Scratch vs. Percuţie vibrează la nivel înalt, a doua oară în cadrul Zilelor Clujului, pe scena din Piaţa Muzeului.
De la ora 22, în localul La Gazette, vom avea parte de evenimentul indoor al protagoniştilor proiectului Scratch vs. Percuţie.

Update: din cauza prelungirilor restaurării interioare a noului spaţiu La Gazette, after-party-ul se va ţine tot sus pe Calea Turzii 18 . line up: UFE (Bucureşti)/ DJ Sauce (Tg. Mures)/ Indjstione . intrare 5 ron, ora  23:00

Organizat de către Asociaţia culturală EvolArts în colaborare cu Primăria Cluj-Napoca, cu susţinerea Demmers Teehaus si La Gazette, Scratch vs. Percuţie este un eveniment preponderent muzical, care uneşte pe aceeaşi scenă din centrul oraşului, artişti şi ale lor diverse instrumente de creaţie.
Aparent fără nicio legătură, forţa şi disciplina bătăilor la tobe, se regăsesc la nivelul perceperii cu muzica discurilor de vinil.

Despre tehnica ,,scratch” se ştie că s-a dezvoltat la petrecerile stradale din Bronx-ul anilor ’80, avându-l ca pionier pe Grand Wizzard Theodore, recunoscut ca fiind primul disc-jockey care a tras discul de vinil în direcţia opusă acelor de ceasornic, concomitent cu închiderea şi deschiderea fader-ului. De atunci, scratch-ul a trecut prin mai multe etape, au fost descoperite noi şi noi tehnici, croindu-şi drumul de pe străzile lumii până pe scene mult mai pretenţioase, în combinaţie cu orchestre filarmonice sau trupe de jazz.
Iar despre instrumentele de percuţie, pe lângă tot ce ar fi imposibil de rezumat în scris, se pot afla mai multe, într-o recreere a muzicii, aşa cum nu o ştim noi.

Turntables versus drums, antic versus contemporan, plugged versus unplugged, electronica versus acustic. Riffuri de chitară, linii de bass, trompete, sunete de pian, controlate de mâinile ce merg înainte şi înapoi pe disc. Pe de cealaltă parte, mâini care bat la tobe de la tempo-uri apăsate până la ritmuri delirante.

Organizaţia EvolArts propune cu prilejul acesta, alternativa exprimării artei în mediul urban clujean şi conform profilului, susţine reprezentaţia cu scop socio-cultural.

Sub forma unui spectacol, din mâini creatoare, forţă şi simţuri, ia naştere muzica.

Scratch vs. Percuţie este în principiu un experiment la nivel de jam session, cu participanţi din toată ţara, care pe 31 Mai îşi vor etala veleităţile artistice şi capacitatea de comunicare muzicală, pe una din scenele amenajate de Primăria Cluj-Napoca, în cadrul Zilelor Clujului.

un răspuns la Scratch vs. Percuţie

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress