HAI LA MAL! [19 MAI Cluj-Napoca]

Sâmbătă, 19 mai, între orele 9:00am – 4:00pm

Malul Somesului nu are nevoie de ambalaj! HAI LA MAL impreuna cu Asociatia culturala EvolArts!

Organizatia non-profit EvolArts [Evolutionary Arts] organizeaza sambata 19 mai 2012 de la ora 9, in Cluj-Napoca, o actiune ecologica, prin care isi propune sa adune cat mai multi voluntari cu scopul curatarii malurilor Somesului.

Infiintata cu putin timp in urma, organizatia non-guvernamentala EvolArts are ca scop sustinerea si promovare culturii, in toate formele ei. In acest sens, asociatia isi propune sa aduca in centrul atentiei solutionarea unei probleme cu care se confrunta locuitorii Clujului si nu numai.

Propunem astfel o zi dedicata curatarii albiei Somesului, actiune despre care avem convingerea ca este menita desfasurarii pe termen mediu spre lung; nu doar pentru a ne asigura in fiecare primavara ca mediul urban, care ne inconjoara, este unul placut, sanatos, aspectuos si definitoriu pentru locuitorii Clujului, ci si pentru educarea populatiei in spiritul bunului-simt si al protejarii naturii.

Primul pas in demersul nostru il constituie constientizarea.

A faptului ca poluarea Somesului nu are doar efectul inestetic si inodor, ci si ca poate reprezenta la un moment dat un pericol pentru sanatatea noastra.

Constientizarea faptului ca in Cluj va avea loc peste putin timp cunoscutulul festival de film transilvanean (TIFF), cu al carui prilej orasul nostru se va afla in lumina reflectoarelor si in atentia unei game variate de oameni, straini sau conationali, care vor duce mai apoi cu sine nu doar imaginea de pe pelicula, ci si cea a Clujului, in toate detaliile sale.

Constientizarea diverselor aspecte care survin din imapctul pe care il are fiecare individ asupra mediului inconjurator si a faptului ca sta in puterea noastra sa aducem o schimbare.

In 2020 Clujul ar putea deveni capitala culturala europeana. Cum ne pregatim pentru aceasta titulatura si in ce fel poate contribui fiecare locuitor la crearea unui spatiu propice desfasurarii evenimentelor si primirii oaspetilor?

Credem cu tarie in puterea exemplului si in faptul ca vointa reala nu ramane niciodata la nivel de concept. Ne strangem cu mic cu mare, cu voie buna si constiinta treaza si daruim o mica parte din timpul nostru orasului in care ne petrecem majoritatea timpului.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2021 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress