ROMANI FRUMOSI (expo foto de Matei Buta)


ROMÂNI FRUMOŞI
expoziţie foto de Matei Buţă

15 mai – 14 iunie 2012
librăria Cărtureşti Cluj


Marţi, 15 mai 2012, la ora 12 are loc în ceainăria noastră întâlnirea dintre jurnalişti şi fotograful Matei Buţă, ocazie cu care puteţi fi primii care îi descoperă pe cei 7 români frumosi reprezentaţi în portretele de la Cărtureşti Cluj. De asemenea, veţi putea afla direct de la autor povestea din spatele proiectului şi istorioare de la şedinţele foto – totul într-o discuţie relaxată, în jurul unor ceşti de ceai.

Expoziţia va putea fi vizitată până în data de 14 iunie 2012.

Preluam mai jos comunicatul organizatorilor principali:

„Portretele a 7 romani – repere culturale si spirituale ale prezentului, vor fi prezentate in expozitia de fotografie gazduita de libraria Carturesti Cluj (Iulius Mall). Cu un titlu simplu si direct, proiectul „Romani Frumosi” este initiativa fotograful Matei Buta care si-a dorit realizarea unei galerii de valori prin surprinderea unor personalitati in portrete identitare.

Vizitatorii expozitiei de la Cluj vor putea aprecia, de exemplu, portretul primului cosmonaut roman, al mesterului olar maramuresan ale carui vase din ceramica au ajuns in colectiile personale ale printului Akishino al Japoniei si la regina Rania a Iordaniei, al primului medic roman care a facut transplant de inima in 1964, al multor romani frumosi despre care ar trebui sa invatam in scoala, sa-i vedem in presa si sa-i cunoastem mai indeaproape.

„Fotografia este un instrument de prezentare si reprezentare umana. Aceasta este premisa de la care am plecat in realizarea proiectului. Miza este aceea de prezentare a unor personalitati contemporane in portrete identitare care sa-i surprinda in mediul lor de excelenta, cadrul captand elemente definitorii din biografia fiecaruia in speranta ca, vizualizand aceste fotografii, ne va fi mai usor sa ni (re)amintim.“, sustine fotograful Matei Buta.

Realizat in parteneriat cu Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate (ARCEN), proiectul „Romani Frumosi“ strange laolalta 28 de portrete prezentate sub forma unei galerii online gazduita pe platforma www.romani-frumosi.ro si a unei serii de expozitii, scopul final fiind reunirea fotografiilor acompaniate de biografii scurte intr-un album ce va avea lansarea la finele lui 2012.

Dupa o campanie de provocare la cunoastere si recunoasterea prin ghicitori raspandite de organitori pe website-ul proiectului, www.romani-frumosi.ro si pe pagina de facebook, vizitatorii expozitiilor ii vor putea privi, capta si memora pe cei 28 de Romani Frumosi din galeria de portrete si valori.

Expozitiile sunt instalate pe simezele galeriilor incepand cu 11 mai la Constanta, 13 mai la Iasi, 15 mai la Cluj si 17 mai la Timisoara si sunt posibile datorita sprijinului acordat de iStyle, F64, Vodafone si Epson, cu sustinerea media a Radio France International, Radio Romania Cultural, Revista Arte si Meserii, Foto-magazin.ro, Vernisaje.com, Foto4ALL, Clubul Foto, Romania Pozitiva, Metropotam, Webcultura, Agentia de carte, Academia de fotografie, Port.ro, Modernism, si a Brandingpentrufotografi.ro, platforma de servicii de branding si comunicare.

Despre Matei Buta

Matei Buta este pasionat de fotografie de portret, urmareste afirmarea si joburi in acest gen fotografic, dar nu se da inlaturi nici de la fotografia de strada. Si-a facut ucenicia in fotografia de portret in SUA si continua sa se perfectioneze ca autodidact sau in cadrul workshopurilor la care participa periodic. „Romani Frumosi“ este primul sau proiect expozitional.

3 răspuns la ROMANI FRUMOSI (expo foto de Matei Buta)

  1. Cam comerciale fotografiile, păcat că n-a pus nimic pe site ca să văd dacă merită să merg. Oricum trebuia să-mi cumpăr ulei de măsline aşa că n-am mers chiar degeaba.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress