Războiul artei în Italia

În semn de protest faţă de reducerile bugetare din domeniul culturii anunţate de guvernul italian, acum o săptămână, marţi 17.04.2012, fondatorul şi directorul muzeului de artă contemporană din Casoria, Antonio Manfredi, a dat foc unui tablou (valorând între 9.000 şi 13.000 dolari) pictat de artista franceză Séverine Bourguignon, care şi-a dat în prealabil acordul şi a urmărit incendierea operei sale, în direct, pe Skype.

Statul italian alocă doar 0,21% din bugetul său Ministerului Culturii, în condiţiile în care Italia adăposteşte jumătate din obiectivele incluse în patrimoniul cultural mondial. Antonio Manfredi intenţionează să ardă trei astfel de opere de artă în fiecare săptămână, în cadrul unei iniţiative ce a fost denumită „Art war”.

2 răspuns la Războiul artei în Italia

  1. Eu nu pot fi de acord cu o astfel de abordare extrema a problemei. Sunt de acord ca trebuie sa se atraga atentia cu orice pret, dar asa o atitudine poate duce la o si mai mare frustrare si saracire sufleteasca, pentru care nu stiu cat de pregatiti sunt(em).
    Sper ca stiu ei ce fac si se vor opri la timp 🙂 E prea borderline 🙂

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2021 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress