Lansare de carte: Ochi de copil, de Maria Lucia Rebreanu


OCHI DE COPIL, de Maria Lucia Rebreanu
lansare de carte

luni, 9 aprilie 2012, ora 18:00
libraria Carturesti Cluj

“Scoala Elf in parteneriat cu Libraria Carturesti Cluj va invita la lansarea volumului Ochi de copil, de Maria Lucia Rebrean, care a obtinut Premiul Ligii Scriitorilor Romani pentru volum de debut in proza. Evenimentul va avea loc la Libraria Carturesti, luni 9 aprilie 2012, ora 18:00.

Dupa ce a debutat in urma cu aproape doi ani in revista Agora Literara, Maria Rebrean, in varsta de 12 ani, a devenit tanara autoare a unei carti care a aparut de curand la Editura Remus, cu titlul „Ochi de copil”. In prezent eleva la SHAPE (Supreme Headquarters of Allied Powers in Europe) International School – Belgian Section – din Belgia, unde studiaza in limba franceza, Maria a studiat in clasele I-V la Scoala Elf, unde a prins gustul pentru teatru, pentru pian, a invatat doua limbi straine si mai ales si-a descoperit talentul pentru scris. Iata mai jos cateva ganduri din partea profesoarelor care i-au starnit Mariei pasiunea pentru lectura si au incurajat-o sa scrie:

***
“Maria, fetita cu ochi mari albastri si parul lung, din banca a doua, randul de la geam, astepta cu curiozitate si entuziasm ziua de vineri. Vineri era ziua care debuta cu ora de lectura. Era nerabdatoare sa descopere noi personaje si framantarile lor, noi taramuri, noi idei care sa o incite pentru a scrie propria poveste, uneori impusa de cerintele de la ora, alteori desprinsa din gandurile care erau lasate libere sa zboare pentru a crea.

Sunt fericita ca sunt una dintre persoanele care i-au starnit Mariei pasiunea pentru scris. Sufletul Mariei, sentimentele si gandurile, nenumaratele intrebari, pasiunile ei, intalnirile pe care le-a avut cu personajele din lecturile citite, pot fi descoperite in prima sa carte, prezentate prin ochii unui copil.”
Prof. Ioana Iovanas – profesoara Mariei in clasele I-IV

***
12 octombrie 2011
“Astazi am avut parte de o surpriza tare placuta. Maria Rebrean mi-a trimis in dar, cu dedicatie, cartea pe care a publicat-o de curand: „Ochi de copil”. M-am bucurat, recitind foarte multe dintre textele pe care le-a scris pe parcursul clasei a V-a la orele de limba romana, dar cel mai tare m-au impresionat fragmentele de jurnal si moto-ul pe care l-a ales: „Ingerii canta intotdeauna copiilor cuminti. Intr-o seara am auzit un inger cantand.” Felicitari, Maria ! Mult succes copiilor la scris!”
Iulia Stinga – profesoara de limba romana a Mariei in clasa a V-a

****
“Mai bine raman si, intr-adevar, Maria a reusit sa ramana alaturi de Anibalector – un insingurat pe o insula pustie pe care din cand in cand o mai viziteaza cate un muritor. Acesta a invatat-o sa devoreze cartile, apoi a pus-o sa scrie, dar nu oricum, trebuia sa scrie curat si fara reguli, asa cum numai copiii stiu sa scrie. Apoi, in fiecare seara trebuia sa-l hraneasca pe ciudatul Anibalector cu cate o poveste… Ochi de copil e o carte despre gandurile unui copil care inca roseste atunci cand isi citeste scrierile.”
Prof. Marinela Scripcariu – profesoara care a calauzit-o pe Maria in cadrul cercului de creatie literara

***
Bunicul Mariei, inca o persoana “responsabila” de pasiunea ei pentru literatura, ne povesteste ca Maria s-a simtit intotdeauna fascinata de lumea cartilor si a basmului. Nimic nu o bucura mai mult decat o carte. De mica, de la 5-6 ani, povestea singura povestile copilariei, iar din clasa I ii placea sa ,,inventeze” povesti, dovedind o fantezie deosebita, dar si un limbaj si o memorie aparte. In clasa a II-a trimite primele poezii la revistele pentru copii. Ideea Mariei de a scrie o carte si-a exprimat-o in clasa a III-a, la o lansare de carte in Cluj, la Cercul Militar, unui reporter de la postul T.V.R.1.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress