Lansare de carte şi exopziţie: Urban Comics made in Cluj

28.03.2012, ora 19:00
Galeria Casa Matei
Centrul Cultural German prezintă miercuri, 28 martie, ora 19 lansarea publicaţiei „Urban comics made in Cluj” a clubului de benzi desenate, precum şi o expoziţie a lucrărilor şi schiţelor originale, în prezenţa autorilor. Evenimentul este găzduit de Galeria Casa Matei.

Clujul a devenit un punct central al scenei de benzi desenate. După mai bine de un an de promovare intensivă a tinerilor desenatori şi autori, va fi publicat un volum de benzi desenate de cea mai înaltă calitate. 16 poveşti fantastice şi comice, toate desfăşurându-se în Cluj-Napoca, dezvăluie talentul deosebit al tinerilor autori, care au format clubul de la Centrul Cultural German. Ei se întâlnesc săptămânal la biblioteca Centrului Cultural, care le asigură artiştilor un spaţiu de creaţie în care să poată face schimb de idei, să critice şi astfel să-şi dezvolte calităţile şi operele. Pe parcursul a două workshop-uri, conduse de către experţi din Germania, s-a pregătit publicarea antologiei, prin care se doreşte promovarea scenei independente de benzi desenate.

Comics Club Cluj

Succesul workshop-ului de benzi desenate nu a rămas fără ecou, prin urmare s-a înfiinţat un club de benzi desenate. O dată pe săptămână, se întâlnesc tineri desenatori şi îşi dezvoltă operele cu ajutorul cunoscutului ilustrator clujean de benzi desenate, Adrian Barbu. Prin workshop-uri periodice cu experţi germani, tehnicile de lucru sunt optimizate.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Universității de Artă și Design Cluj-Napoca.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress