Cinemateca TIFF: Gianni si femeile


Gianni si femeile/ Gianni e le donne
joi, 23 februarie, ora 20:00
Cinema Victoria
pret: 5 lei cu reducere / 8 lei pret intreg


În rolul principal este chiar regizorul acestui film: Gianni Di Gregorio, cunoscut şi pentru Pranzo di ferragosto (Mid-August Lunch) sau pentru faptul că este unul dintre scenariştii filmului Gomorrah.

Alături de Gianni Di Gregorio, din distribuţia filmului fac parte Valeria De Franciscis şi îndrăgita actriţă de origine română Kristina Cepraga.

Filmul ni-l prezintă pe Gianni care are o viaţă monotonă ce se împarte între îndatoririle casnice dictate cu stricteţe de soţie, comisioanele pe care le face pentru superba vecină, mama în vârstă care îl face să străbată întregul oraş doar pentru a-i remedia semnalul televizorului şi prieteni, pe care apucă să-i vadă destul de rar.

Într-o dimineață, bunul său prieten Alfonso îl ia prin surprindere pe Gianni, povestindu-i cele mai recente escapade sexuale ale sale. Cumva, lui Gianni i-a scăpat faptul că toți contemporanii săi gustă din nou din plăcerile vieții. Până și Maurizio, care poartă întotdeauna trening, are o iubită mai tânără.

Alfonso decide că e timpul ca Gianni să ia măsuri, să-și revigoreze viața și să-și găsească o iubită. Dar, în ciuda celor mai bune eforturi ale sale cu câteva cunoștiințe mai vechi, întrerupte de un șir nesfârșit de telefoane din partea dificilei sale mame și a unei doze de Viagra, sărmanul Gianni este ca un motor vechi. Se aprinde, dar durează mult să ajungă iar pe drumul spre iubire.

Filmul Gianni şi femeile a fost nominalizat în 2011 la David De Donatello Awards pentru Cea mai bună actriţă într-un rol secundar (Valeria De Franciscis) şi Premiul pentru cel mai bun producător (Angelo Barbagallo) si la premiile Italian National Syndicate of Film Journalists pentru Cea mai bună comedie. De asemenea, filmul a fost proiectat în cadrul ediţiei a 10-a a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, si a fost foarte apreciata de public.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress