Cât de mare e zona de intervenție a proiectului RMGC?

Un studiu realizat de arhitecții Pierre Bortnowski și Șerban Sturdza pe baza studiului de management pentru iazul de decantare realizat de RMGC. Aici puteţi vedea mai multe comparații cu diferite oraşe din România.

via Arhiforum.

7 răspuns la Cât de mare e zona de intervenție a proiectului RMGC?

  1. vad trecute acolo mai multe „zone protejate”, acolo vor face investitiile masive pentru reabilitarea patrimoniului si a centrului vechi de care se vorbeste, nu?

  2. Din imaginile astea nu cred poti sa ti dai seama, vad ca esti mai informat decat noi, daca stii mai multe si ai imagini care sa sustina ceea ce banuiesti, trimite-le spre publicare. Merci!

  3. @silviu medesan pai se vede si in imaginile astea ca sunt zone marcate cu „zone protejate”, cea mai mare in dreapta-sus, unde se vede si o grupare mare de cladiri. In plus citisem ca vor sa investeasca 70 de milioane de dolari pentru reabilitarea centrului istoric si a altor elemente de patrimoniu din zone protejate si am facut legatura cu zonele protejate pe care le-am vazut in aceste imagini.

  4. …adica aia in continuarea masivulul carnic care ‘citisem’ ca va disparea si a iazului de decantare care ar inghitii vreo 3 centre istorice ale Clujului? Ah da, am observat-o! Mai este una super mica langa lacul de steril.

  5. si totusi, este mare zona protejata. La fel, e mare si suma pe care o vor investi pentru patrimoniu. Si din nou, daca te uiti la harta, pe Cetate si Carnic sunt deja cariere, neinchise de stat (asta pe langa cateva halde de steril netratate care provoaca ape acide), carierele alea vor fi refolosite.

  6. Am aflat, ~250e6 mc, adica de 3,3 ori mai mult decat lacul Tarnita.

    Toata lumea vorbeste de cianura. Metalele grele dizlocate din sol reprezinta un pericol enorm despre care nu vorbeste nimeni. Acestea vor fi prezente in lac, compusii lor solubili in apa se vor infiltra in panza freatica. Vor fi prezente si in haldere de steril, halde din care odata spalate de ploi vor ajunge in albiile raurilor, in Tisa si Dunare. Se vor fixa in pestii pe care noi ii vom consuma. De ce? Pentru ca cineva sa plece cu 92% din aurul nostru.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress