alternaTIFF URBANsessions

În premieră, Indiescouts și TIFFtv.ro au colaborat în timpul festivalului alternaTIFF realizând 3 mini-video-uri grupate sub genericul URBANsessions. Trei dintre cele mai tinere și promițătoare trupe ale muzicii alternative românești au fost invitate să improvizeze în diferite locații 2-3 piese originale. Demersul este o încercare de promovare online a talentelor autohtone în cadrul alternaTIFF.

Ca fapte diverse și ca să împărtășim tuturor experiența, vă mărturisesc ca noi (organizatorii) am învățat câteva lucruri importante atunci când aduci împreună cameramani și cântăreți: la filmări nu se întârzie, daca e unplugged, chitara acustică  trebuie să se poată atașa cumva de chitarist, nu se filmează pe acoperișuri decât cu aprobări (e discutabil, părerea mea), nu se schimbă locația în ultimul moment, a ploua e relativ, e greu să filmezi o cântare atunci cînd vrei ca formația să se plimbe pe străzi, de aceea îi apreciem și mai mult pe cei de La Blogotheque (de unde ne-a venit ideea asta), toate instrumentele se aduc de acasă.

Lights Out! în Piața Muzeului:

Echipa TIFF TV: Andrei Palatkas (operator), Iulia Matei (video editor), Mihaela Georgescu (reporter)

Lights Out! este poate cea mai tânără trupă clujeană și cu siguranță cea mai interesantă apariție a anului trecut. Au câștigat premiul de popularitate la concursul Byron – Rock your Highschool și de atunci sunt într-o continuă ascensiune. Dacă în toamnă, la deschiderea concertului The Amsterdams din Flying Circus, ne-au încântat cu o singură piesa originală, Inside Out, la URBANsessions au venit doar cu piese originale. Am tras de ei să cânte și ceva de la Florence… și au cântat, dar din lipsă de timp, You’ve got the Love nu a fost montată. Spre surprinderea noastră și a celor aflați pe terasele din Piața Muzeului, tinerii au cântat dumnezeiește vreo 3 piese originale. Două tipe cunoascătoare s-au apropiat de noi uimite de vocea și prezența puternică și, în același timp, delicată a muzicii liceenilor. După filmări au continuat să cânte impreună cu câțiva fani câștigați instant.

Electric Fence la Fabica de Pensule:

Echipa TIFF TV: Andrei Palatkas (operator), Iulia Matei (video editor).

Electric Fence sunt revelația alternaTIFF-ului de anul ăsta. Din păcate, n-am reușit să ajung la filmările din curtea Fabricii de Pensule, dar la concertul din Boiler Club au demonstrat că sunt o trupă capabilă să pozeze în nenumărate ipostaze și, totuși, să rămână Electric Fence : amalgam de pop-rock, ritmuri subliminale de d’n b sau reggae, influențe etno și un remake demențial după Macarale. Iese în evidență vocea feminină pe alocuri fals-timidă și capabilă să acopere chitara la climax.

Robin and the Backstabbers la Muzeul de Artă

Echipa: Andrei Palatkas (operator),  Summer Woods (editor)

Luând de la sursă pulsul alternaTIFF, pot zice cu certitudine că Robin and the Backstabbers a fost cea mai așteptată trupă a festivalului. Ceea ce e curios la ei este diferența de interpretare a pieselor –  reținuți și relativ cuminți onlineRobin and the Backstabbers se transformă live în adevărate rockstaruri imprevizibile, aruncând cu microfoane, dărâmând stative și urlând cu toată puterea la refrenuri, totul spre încântarea publicului dornic de scandal, se pare. Filmările au avut loc la Muzeul de Arta în porticul de etajul I unde binecunoscuta piesă Soare cu Dinți a fost repetată de nenumărate ori… totuși, nu s-a lăsat cu salturi în gol. Probabil pentru că imediat urma concertul.

Silviu MEDEȘAN via Indiescouts.ro

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress