Degustare de bere nemțească

Cultură la halbă
Degustare de bere cu prelegere despre cultura berii în Germania

Du, 26 iunie, ora 17

Curtea interioară a Centrului Cultural German, Str. Universității 7-9

Puţine clişee despre Germania se menţin cu atîta încăpăţânare ca şi dragostea şi aprecierea pentru bere. Este timpul să ne apropiem puţin de acest clişeu şi să aducem cultura deosebită a berii germane mai aproape de Cluj. În Germania sunt produse mai multe mii de soiuri de bere care sunt reprezentative pentru diferite regiuni sau oraşe. De la Weißbier la Kölsch până la Alt- sau Starkbier, toate berile germane sunt produse după legea germană a purităţii berii din 1516. Potrivit acesteia, berea are voie să conţină numai hamei, malţ şi apă, orice alte ingrediente fiind interzise.

Pentru a descoperi particularităţile culturii germane a berii, Centrul Cultural German organizează în colaborare cu firma de bere Veldensteiner o degustare de bere, unde se pot încerca cîteva feluri din băutura preferată a germanilor. Explicaţii şi detalii despre tipurile şi cultura de bere, în general, vor fi prezentate atât în germană cât şi în română de către Thomas Emmerling.

În încheiere veţi avea ocazia să savuraţi în linişte berea preferată, să schimbaţi impresii şi să vă luaţi rămas-bun în vacanţa de vară.

Degustarea este gratuită, după care vă stau la dispoziţie diferite tipuri de bere la preţ de producător.

Thomas Emmerling s-a născut în Nürnberg. Din 2006 trăieşte în Transilvania. Astăzi distribuie una dintre cele mai renumite soiuri de  Weißbier din România şi intermediază cultură de bere specifică germană.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress