Dubla lansare de carte

Dubla lansare de carte: DUMITRU RADU POPA – Inchide ochii! Povestea semintei si CALIN-ANDREI MIHAILESCU – Happy New Fear!
Invitati: Miruna Runcan si Ruxzandra Cesereanu
duminica, 19 iunie 2011, ora 19:00
Libraria Cărturești, Iulius Mall, Cluj-Napoca

Carturesti Cluj si editura Curtea Veche va invita la o dubla lansare de carte, adresata in egala masura copiilor si adultilor. Evenimentul va avea loc in prezenta celor doi autori.

Happy New Fear! de Calin-Andrei Mihailescu, scris in limba romana a secolului XXII “pentru doamne, domni și romani”, este un volum de eseuri ce spune: Do worry! Be happy! Ingrijorarea și fericirea se urmaresc si reciproc se
umbresc și se neaga pana cand ajung sa se priveasca fața in fața. Apoi o iau de la inceput, prin paginile acestui volum imparțit in cinci: „A fi (roman)”, „Crita-n criza”, „Obiceiuri la oameni”, „Cica niscai theoroi” și „P-ici, pe colo”. Personajul central al carții este omul pixelat – roman, in criza, asuprit și calmat de obiceiuri, teoretician și calator.

Calin-Andrei Mihailescu scrie in cateva limbi si intr-o varietate de genuri: eseuri, monografii si articole academice, proze scurte, poezii. Dintre cartile sale romanesti, toate aparute la Curtea Veche Publishing, amintim Calindar de noapte (2003), Antropomorfina (2005) si (coord.) Cum era? Cam asa… Amintiri din anii comunismului (romanesc) (2006). In prezent, este profesor de literatura comparata si filosofie la University of Western Ontario (London,
Canada).

Inchide ochii! Povestea semintei de Dumitru Radu Popa este o carte pentru copiii care vor sa inteleaga mai bine lumea in care cresc. Mica samanta a unei flori ii duce pe copii intr-o calatorie prin lumea plantelor si animalelor, care are drept finalitate aflarea unui adevar uman de necontestat: aflam cine suntem prin contact cu familia si prietenii nostri. Fiecare ilustratie vie a cartii este dublata de o schita care abia asteapta sa fie colorata de copiii curiosi. Astfel, cartea rasplateste dorinta de cunoastere a copiilor cu sase planse de colorat amuzante.

Dumitru Radu Popa este un romancier, traducator, critic literar și eseist roman, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. Printre volumele publicate in Romania se numara și Lady V. (Editura Curtea Veche, 2006) si Skenzemon! (Curtea Veche, 2005). In prezent, locuieste in Statele Unite, unde este Director al Bibliotecii de Drept de la Universitatea New York.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress