The Amsterdams

The Amsterdams
Vineri, 3 Iunie, ora 23.00
Gambrinus Pub – Live Stage (Pţa. Unirii 25)
Intrare liberă

Ultimii doi ani au fost cei mai plini pentru formaţia britrock de pe Dâmboviţa înfiinţată de Andrei Hațegan (voce, clape) alături de Andrei Ungureanu (chitară). În 2010, The Amsterdams a sustinut primul ei turneu extins din Romania (Home and Dry Tour, ajungând şi prima oară la Chișinău).
În mai 2010, The Amsterdams este invitată să cânte în deschiderea concertelor formației canadiene Wolf Parade. Astfel, trupa bucureșteană concertează la Budapesta, Praga, Salzburg, Bologna și Torino.

În 2011 s-a lansat noul album, la care s-a lucrat cu producătorul Electric Brother. Materialul a fost înregistrat parțial în Next Dog Studio, masterizat de Harris Newman (care a lucrat și cu Wolf Parade și Arcade Fire). Pe album apare ca invitat Dan Boeckner (Wolf Parade, Handsome Furs), ce cântă la chitară pe piesa This Burial Ground’s For Two.
Titlul albumului provine de la fabrica Electromagnetica din cartierul bucureștean Rahova, în incinta căreia repetă formația. Noile compoziţii conțin mai multe influențe electronice decât înregistrările anterioare şi amestecă într-un mod plăcut melodii pop visătoare cu ritmuri dance antrenante. Cu ocazia lansării noului produs discografic, cvartetul a susţinut un turneu de promovare în cluburi din Anglia (Londra) şi Scoţia (Glasgow, Edinburgh) la începutul anului.

Discografie

  • The Next Dog Desert Island Selection (compilaţie, 2007, Roadrunner Music)
  • Automatic (EP, 2008, One Music)
  • Adolessons (2008, Post Pop Records)
  • Electromagnetica (2011)

www.myspace.com/theamsterdams

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress