Expo Maraton

Evenimentul expoziţional cu numărul 7 din cadrul Competiţiei “EXPO MARATON”:
CRISTINA CURCAN – “All strings attached” şi CLAUDIU GHERMANEANU – “Punct cu punct ”
marţi, 24.05.2011, ora 18:00
Galeria Casa Matei


CRISTINA CURCAN propune prin proiectul artistic “All strings attached” anatomia unei transgresiuni de la firul textil la obiectul de artă. Intenţia artistei este să problematizeze conceptul de reciclare şi astfel transformă produse vestimentare de zi cu zi, uzate, în produse noi, îmbunătăţite, cu valoare estetică net superioară faţă de cea iniţială, prin procesul numit de artistă upcycling. Adaptate la spaţiul expoziţional, artista prezintă cinci produse vestimentare de culoare neagră, reprezentând reinterpretări ale clasicei „little black dress”. „Pentru aceasta doresc să informez publicul în legătură cu multiplele posibilităţi de upcycling ale unui produs vestimentar uzat”. Artista prezintă o reconvertire plină de energie şi rafinament a obiectului vestimentar în obiect artistic, o recontextualizare a unei forme artistice de serie într-una unicat.

CLAUDIU GHERMANEANU investighează în proiectul “Punct cu punct” aspecte artistice şi de manifestare pe zona de pop-art, aspecte ce presupun un experiment şi mai presus de toate o auto-observare şi cunoaştere. Tema proiectului “Punct cu punct” face referire în primul rând la tehnica desenului în puncte şi exploatarea lui în zona de pop-art. “Am considerat că această tehnică merge cel mai bine cu tehnicile grafice, cu mici interveţii de culoare, colaj dar şi cu o zonă a mixajului, combinând toate tehnicile (ulei, acryl, desen etc.) în care elementul principal exploatat şi experimentat este punctul, iar subiectul principal este portretul.
Ca punct de plecare a ales imaginea de consum în contextul contemporan actual, iar ceea ce îşi propune să facă artistul este si un experiment creativ, ce implică cunoaşterea de sine prin cunoaşterea celor din jurul său. În tot acest context, căutarea se îndreaptă spre investigarea identităţii acestora şi spre conturarea unei forme clare, prin corelarea portretelor subiecţilor cu elemente, obiecte icon, care îi reprezintă şi le rotunjeşte personalitatea.
Pentru că marele premiu al competiţiei va fi o vizită de documentare la Bienala Internaţională de Artă Contemporană de la Veneţia şi se va desemna pe baza voturilor publicului, Galeria Casa Matei vă aşteaptă să participaţi la evenimentele menţionate mai sus şi să decideţi câştigătorul.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress