Scaunele de Eugène Ionesco

Scaunele (foto Biro Istvan)

Teatrul Independent „Sala Mică” din Cluj, în parteneriat cu firma Antares România, vă invită la o nouă reprezentaţie a spectacolului Scaunele de Eugène Ionesco, vineri – 13 mai, de la ora 19.00, la Fabrica de Scaune „Antares” din Cluj-Napoca, Piaţa 1 Mai (Clujana) nr. 4-5.

Preţul biletelor este de 25 lei, respectiv 20 lei cu reducere, pentru elevi, studenţi şi pensionari.


Promotor al ineditului, spectacolul Scaunele, a contopit pe scenă lumea teatrului – reprezentată de actorii Emőke Kató şi Loránd Farkasde la Teatrul Maghiar din Cluj – şi lumea tehnică, dar totuşi dinamică a Fabricii de Scaune, avându-l drept protagonist pe David Ion Sabău care evoluează alături de colegii săi, aducând piesei o notă de umor.

Deseori, spaţiul ne dirijează existenţa, iar uneori pare să ne limiteze. Spectacolul Scaunele ne aduce însă o dovadă a depăşirii graniţelor nepalpabile, pe care spaţiul ni le aruncă în braţe, în voia hazardului. A fost ales ca spaţiu de joc o hală industrială care nu doar contrastează cu lumina unei scene de teatru clasice ci mai mult, reuşeşte să accentueze nevoia de non-conformism şi inovaţie în teatru. Drept recuzită au fost adoptate fragmente, bucăţi de scaune ca justificări ale teatrului absurdului, care, prin definiţie, tinde să se desprindă de manierele tradiţionale de reprezentare scenică. Momentele coregrafice interpretate de muncitorii fabricii, atrag atenţia şi surprind prin vitalitate reuşind totodată să coloreze prestanţa scenică a protagoniştilor.

Astfel, spectacolul Scaunele reinventează ceea ce numim producţie teatrală şi îl aduce pe spectator în lumea dilematică şi complexă a dramaturgiei absurdului, într-un spaţiu neobişnuit care se transformă, treptat, într-un cadru efervescent, de intimitate.

Pentru cei care doresc să participe la spectacol vineri, 13 mai, din parcarea Republica (P-ța M. Viteazul) va pleca un autocar Fany la ora 18.00 și la 18.30 care îi va transporta gratuit până la Fabrica de Scaune Antares.

Biletele pentru reprezentaţia de vineri, 13 mai pot fi procurate prin :

  • rezervare – la adresa de mail sala.mica.cj@gmail.com
  • prin telefon apelând 0731 357 908 zilnic între orele 15.00 – 19.00
  • Direct – de la Fabrica „Antares” înaintea spectacolului, de la ora 18.00
  • de la Librăria de Artă Gaudeamus, Str. Iuliu Maniu, nr. 3, 0264 439 281, de luni până vineri între orele 10.00 – 18.00, și sâmbăta între orele 10.00 – 14.00
  • de la Galeria Quadro, Str. Napoca 2-4, et. I, 0264 431 105, de luni până vineri între orele 11.00 – 18.00

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress