Expoziție de fotografie ”Clujul, mai aproape de Japonia”

Afis Clujul mai aproape de Japonia


Cand: 14 – 18 Mai 2011

Unde: Cluj-Napoca , Turnul Croitorilor

„Clujul, mai aproape de Japonia” este prima manifestare dintr-o serie de opt expozitii ce vor fi organizate in patru orase din Romania: Cluj-Napoca, Bucuresti, Brasov si Timisoara.

Fotografiile care vor fi prezentate au fost realizate atat de specialisti, cat si de matori, participanti directi la tragedia din 11 martie 2011.

Clujul mai aproape de Japonia – Kesenai from Kesenai NGO on Vimeo.

Expozitia de fotografie de la Cluj are loc intre 14 si 18 mai, in cadrul Centrului de cultura urbana – Turnul Croitorilor, reprezentand debutul unei campanii de solidarizare Romania-Japonia.  Campania de solidarizare, intitulata „Mai aproape de Japonia”, se doreste a fi un gest de coeziune sociala, de informare si senzibilizare a opiniei publice romane, pe fundalul tragediei care a lovit recent arhipelagul nipon.

La 11 martie 2011 un cutremur de 9 grade pe scara Richter, urmat de valuri seismice devastatoare au ravasit coasta de nord-est a Japoniei. A fost, intre altele, un semnal de alarma dureros care a demonstrat cat de putin conteaza micimea omului in fata fortelor naturii si cat de mult poate cantari atitudinea oamenilor si efortul colectiv al acestora in fata unor catastrofe.

In semn de respect pentru victimele tragediei din Japonia, ne-am propus sa organizam aceasta expozitie de fotografii realizate in ultimele doua luni, in zonele afectate de cutremur si de valurile seismice care l-au insotit. Vom prezenta aproximativ 30 de „marturii” in imagini, fotografii realizate atat profesionisti in domeniu, cat si persoane obisnuite.

Expozanti:

Christopher Johnson – Cu un CV impresionant, Christopher este un cunoscut jurnalist canadian, corespondent, intre altele, pentru:

  • Cotidiane internationale: Washington Times, New York Times si International Herald Tribune, Globe and Mail, Toronto Star etc;
  • Time Magazine;
  • Agentii de presa: Reuters, Deutsche Welle, MSNBC;
  • Postul de radio NPR din SUA;
  • Televiziuni: France 24, CTV (CanadaTV)
  • Site-uri de informatii: www.atimes.com (Asia Times), www.scmp.com (South China Morning Post);

William Saito, Yukawa Shinya, Natsuko Kadoyama, Mitsukuni Sato – locuitori ai oraselor afectate de cutremur si tsunami, au imortalizat evenimentele si urmarile acestora asupra tarii lor natale.

Organizatori :

Asociatia Culturala Kesenai – Kesenai NGO, asa cum este cunoscuta – este o Organizatie Non-Guvernamentala, Non-Profit, infiintata in Cluj-Napoca, avand in prezent cca. 20 de membri. Scopul sau principal il constituie promovarea relatiilor culturale japoneze in randurile tuturor categoriilor de varsta si pregatire socio-profesionala din Romania si Uniunea Europeana.

www.kesenai.com

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress