Mini-festival de film polonez

Mini-festival de film polonez la Gambrinus Pub
4-5 mai 2011, Gambrinus Pub

Asociatia Cineastilor din Transilvania, Cluj Movie Nights si Institutul Polonez vor prezenta in premiera la Cluj Movie Nights un mini-festival de file poloneze contemporane. Pentru a onora ziua nationala a Poloniei, asociatia a realizat un parteneriat cu Institutul Polonez in vederea prezentarii unor filme poloneze recent premiate la festivale internationale. Filmele apartin unor regizori tineri, multi dintre ei aflati la primul sau al doilea lor film. Nume precum Wojciech Smarzowski, Pawel Borowski sau Arkadiusz Jakubik reprezinta noua generatie de regizori polonezi ale caror opere cinematografice au castigat premii importante la festivaluri precum Festivalul International de film de la Varsovia, Festivalul Filmelor Artistice Poloneze de la Gdynia si Festivalul Debutului in Film de la Koszalin. Filmul „Zero” in regia lui Pawel Borowski a castigat de asemenea trofeul „Anonimul” al festivalului de film independent de la Sfantu Gheorghe.

Cluj Movie Nights va organiza un adevarat maraton din aceste filme in zilele de 4 si 5 mai incepand de la ora 18 la Gambrinus Pub. Invitati ai acestui eveniment sunt regizorul Robert Lakatos (absolvent al scolii de film din Lodz, Polonia) si criticul de film Ioan Pavel Azap, castigator al premiului pentru critica cinematografica al Uniunii Cineastilor din Romania pe anul 2010.

Institutul Polonez din Romania este o institutie aflata in subordinea Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei. Misiunea sa este răspândirea în lume a culturii poloneze, a cunoştinţelor despre istoria şi patrimoniul naţional, precum şi promovarea colaborării în domeniile culturii, educaţiei, ştiinţei şi vieţii sociale. Asociatia Cineastilor din Transilvania este o organizatie non-guvernamentala cu sediul in Cluj Napoca care isi propune sustinerea filmului transilvanean, crearea de workshopuri pentru productie de film, organizarea de proiectii si evenimente culturale sub egida Cluj Movie Nights, si stimularea productiei teatrale a unor dramaturgilor contemporani (atat romani cat si straini) la Cluj Napoca. Piesele de teatru sunt prezentate prin intermediul companiei teatrale The Cluj Theatre Company.

Mai 4 si 5: FILM – Mini Festival de Film Polonez.

Miercuri, Ora 18: Zero – Zero este o poveste despre iubire şi ură, despre înşelători şi înşelaţi, despre violenţă şi sex, despre secrete surprinzătoare. Polonia, 2009, 110 min.

Miercuri, Ora 20: Albă ca Zăpada şi roşu bolşevic / Wojna polsko-ruska – Albă ca Zăpada şi roşu bolşevic este istoria plină de adrenalină şi fără compromisuri a unor tineri dornici de emoţii şi senzaţii tari, şi cu o imaginaţie de nestăvilit. Este un film rollercoaster despre iubirea avidă care reuşeşte să schimbe total viaţa obişnuită, despre puterea emoţiilor care ne împing să încercăm totul şi să ne confruntăm aşteptările cu propria imaginaţie. Polonia, 2009, 108 min.

Joi, Ora 18: Casa rea / Dom zły – Acţiunea filmului începe în anul 1978, în Munţii Bieszczady, un loc uitat de lume. Într-o noapte ploioasă, Edward Środoń apare pe neaşteptate la uşa casei familiei Dziabas. Gazdele, la început suspicioase, devin ospitalieri. Poate prea ospitalieri… Polonia, 2009, 106 min.

Joi, Ora 19:45: O simplă poveste despre iubire / Prosta historia o miłości – În timpul unei călătorii cu trenul spre litoral, doi scenarişti ne povestesc istoria unei femei şi a unui bărbat. Sub privirile spectatorilor, ei încearcă să creeze scenariul unei simple poveşti de iubire. Polonia, 2009, 80 min.

Joi, Ora 21:15: Sânge din sângele meu / Moja krew – Igor, un boxer aflat la începutul unei cariere promiţătoare, este grav rănit în timpul unei partide de box. Din acest moment, el nu se poate împăca cu noua realitate: nu mai are mult de trăit, iar cariera i-a fost brusc curmată. După câteva relaţii eşuate, îi vine ideea de a lăsa ceva în urma sa – un copil. Polonia, 2009, 90 min.

Pentru acest festival Gambrinus Pub recomanda ca cei interesati sa rezerve locuri in avans la numarul 0755-87-09-25 sau 0730-79-42-69. In sala sunt doar 80 de locuri. Pentru a continua sa ofere aceste evenimente gratuit Gambrinus recomanda ca fiecare invitat sa consume produse de la bar in valoare de cel putin 10lei/persoana. Va multumim.

Lucian Tion
00-40-730-794-269
http://www.facebook.com/ClujMovieNights
http://www.facebook.com/ClujTheatreCompany

2 răspuns la Mini-festival de film polonez

  1. ……………Mini-festival de film polonez 4 5 mai 2011 Asociatia Cineastilor din Transilvania Cluj Movie Nights si Institutul Polonez vor prezenta in premiera la Cluj Movie Nights un mini-festival de filme poloneze contemporane. Filmele apartin unor regizori tineri multi dintre ei aflati la primul sau al doilea lor film.

  2. Gambrinius Pub 4-5 mai 2011 0ra 19 30 Asocia ia Cinea tilor din Transilvania Cluj Movie Nights i Institutul Cultural Polonez prezint in premier pentru Cluj Movie Nights un mini-festival de fime poloneze contemporane …………………………………… ..Trupa Relative Cluj.. ..Mie-mi plac concertele Relative din cel pu in dou motive unul ar fi c show-ul lor e un fel de Chip n Dails iar al doile…Oana Capustinschi 23 Ian 2011…………….

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress