Protest împotriva închiderii și distrugerii Parcului Feroviarilor


Acțiune civilă de protest împotriva închiderii și distrugerii Parcului Feroviarilor

Parcul Feroviarilor, al doilea parc ca mărime din Cluj după Parcul Central, s-a închis. Noul concesionar al parcului, clubul de fotbal CFR 1907 Cluj, taie în aceste zile copacii din parc și plănuiește construirea unei baze sportive care limitează drastic accesul general și gratuit în parc.

Închiderea parcului, tăierea copacilor și amenajarea unei baze sportive sunt ilegale pentru că Parcul Feroviarilor este clasat prin Planul Urbanistic General ca zonă verde cu acces public nelimitat. Parcul Feroviarilor a intrat în patrimoniul C.F.R. – S.A. prin Decizia nr. 416/10.01. 1989, emisă de Consiliul Popular al județului Cluj și a fost concesionat în 2010 către CFR 1907 deținut de către Pászkány Árpád.

Parcul Feroviarilor este clasificat nu doar ca spațiu verde, ci și ca monument istoric. Prin certificatul de urbanism orice modificare adusă în parc are nevoie de avizul Comisiei de urbanism din cadrul Primăriei Cluj-Napoca și de un aviz de la Comisia Monumentelor. În acest moment a fost solicitat de la Primăria Cluj-Napoca doar un certificat de urbanism și nu există nicio solicitare de amenajare a spațiului, după cum nu au fost depuse un proiect și o cerere de  avizare la Comisia Monumentelor Istorice. Până la obținerea avizelor, orice amenajare sau tăiere de copaci este ilegală.

Societatea civilă solicită autorităților locale clujene intervenția imediată pentru întreruperea activităților ilegale de distrugere a Parcului, pentru anularea deciziei de interdicție a accesului public în parc și preluarea în administrarea publică a Parcului Feroviarilor, astfel încât reabilitarea și funcționarea acestuia să servească interesului comunității.

Ca reacție față de acțiunea conducerii CFR de închidere a parcului și față de recenta tăiere a copacilor din parc, cetățenii clujeni sunt invitați la o acțiune de protest miercuri 16 martie, ora 13:00, la intrarea în Parcul Feroviarilor.

Facebook: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002175174657

Contact: parculferoviarilorcluj@gmail.com

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress