Orașul posibil – episodul Galați 2050

Concursului de inventii urbane Orașul posibil – episodul Galați 2050

Pentru noi, un concurs de idei nu este doar un concurs despre imaginea finala. Suntem de parere ca, in Romania, concursul poate deveni mai mult decat o urna 6/49, din care extragem solutii [aparent] castigatoare. In intampinarea acestui gand propunem un altfel de concurs, un instrument de cercetare urbana. Cum cercetarea pare sa nu-si gaseasca un loc in contextul educatiei si practicii, credem ca este nevoie de o provocare, un motiv pentru a cauta. Drept urmare, Orasul Posibil reprezinta o AVENTURA URBANE bazate pe explorarea orasului romanesc in toate cele 3 etape: documentarea, schitarea temei si interventiilor in cadrul general propus de concurs, premierea castigatorilor.

Orașul posibil se găsește la granița dintre real și imaginar, într-un teritoriu al experimentului, prin testarea de invenții urbane. Orașul posibil lansează la nivel național o platformă pentru noi abordări capabile de a structura și modela transformările urbane actuale, cu metode și soluții diferite de cele practicate până în prezent. În cadrul acestei platforme orașul Galați a fost ales ca și studiu de caz. (explicatii pe blog despre oraș)

Proiectele elaborate în cadrul concursului trebuie să dea un impuls pentru o dezbatere pe tema abordată de fiecare participant și mai puțin să ofere propuneri exhaustive. Proiectele pot să îmbine elemente concrete și elemente utopice, care vor urmări transformări culturale, sociale, economice, spațiale, structurale pe teritoriul orașului. Accentul va fi pus pe proces prin explicarea mijloacelor și instrumentelor folosite. Chestionând metodele și abordarea practicii curente de urbanism și raportarea arhitecturii la oraș, scopul concursului este de a introduce inovația și creativitatea ca și alternativă în demersul de lucru cu orașul românesc. Cum arată orașul viitorului?

Concursul este deschis tuturor specialiștilor până în 35 ani (arhitecți, urbaniști, designeri, artiști, sociologi, antropologi, etc.), în mod individual sau în echipe, cu desemnarea unui coordonator de proiect, absolvent de studii superioare.

Pentru informatii suplimentare / ina stoian /  plusminus.org@gmail.com

Site-ul concursului   www.plusminusgalati.wordpress.com

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress