Misiune în Kenia

Dragi prieteni,

Va invitam luni, 7 ianuarie, la o noua întâlnire din seria Atelierelor de Reportaj. De data aceasta, vom viziona productia „Misiune în Kenya” realizat de colegii de la TVR Cluj anul trecut, în vara. Vom discuta pe marginea documentarului împreună cu jurnaliștii clujeni Andreea Leonid și Andrei Biro (TVR), autorii materialului.

Despre „Misiune în Kenya”:

Producția are 55 de minute și reflectă vizita efectuata în Kenya, în luna iunie a anului trecut, a echipei Dorcas Aid România, o organizație nonprofit cu sediul în Cluj care derulează proiecte în aceasta țară africană. Veţi cunoaște o parte dintre copiii kenyeni care sunt adoptați financiar de clujeni. Veți urmări scene de viață surprinse într-unul dintre cartierele mărginașe ale capitalei Nairobi – Korogocho – unde 300 de mii de refugiați trăiesc la limita subzistentei, într-o sărăcie greu de imaginat. Documentarul reflecta și aspecte inedite ale culturii africane.

„Atelierul de reportaj” este o inițiativă a jurnaliștilor clujeni prin care se dorește revigorarea jurnalismului narativ (foto, audio, video, scris), tot mai neglijat în ultimii ani. Ne întâlnim de doua ori pe lună, într-un cadru informal, cu jurnaliști, studenți, specialiști din diverse domenii, pentru a discuta pe marginea unor materiale realizate de noi și de colegi de peste hotare și sa păstrăm vie pofta de scris.

Intrarea este liberă. Atelierul de reportaj se ține în Cafeneaua Insomnia (în sala din dreapta, de la capătul balconului, imediat după ce se urcă scările). După cum v-am obișnuit, ora întâlnirii este 19.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress