Animation Worksheep – powered by Animest – un workshop de film de animatie unic in Romania, care vine sa suplineasca o lipsa acuta a sistemului educational romanesc.
Workshopul, adresat in exclusivitate realizatorilor de film de animatie din Romania, va avea loc in perioada 4-17 aprilie 2011 la Simon-Bran, iar cei 15 cursanti vor fi indrumati in cadrul unor cursuri teoretice si practice de trei dintre cei mai activi animatori romani ai momentului: Dragos Stefan, Dan Panaitescu si Sergiu Negulici.
Doritorii sunt invitati sa se inscrie pana pe 27 februarie, iar lista participantilor selectionati va fi afisata pe site pana cel tarziu luni, 7 martie.
Start pentru înscrierile la Animation Worksheep – un workshop de film de animaţie unic în România
Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est pregăteşte o surpriză de proporţii iubitorilor şi realizatorilor de film de animaţie din România: workshopul Animation Worksheep, o premieră în peisajul educaţional românesc.
Destinat tinerilor animatori români cu diferite niveluri de experienţă – fiind eligibili pentru înscriere atât realizatorii cu mai multă experienţă, cât şi începătorii care dovedesc aptitudini de grafică / desen şi stăpânesc noţiuni elementare de animaţie – Animation Worksheep va oferi câteva oportunităţi unice în ţara noastră, iar cursanţii şi publicul larg vor putea urmări rezultatele atelierului pe marele ecran, în cadrul celei de-a şasea ediţii a Anim’est, care va avea loc ]n perioada 7-16 octombrie 2011 la Bucureşti.
15 cursanţi cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani vor participa la prima ediţie a Animation Worksheep – un curs teoretic şi practic de animaţie 2D şi 3D, desfăşurat la Pensiunea Mistral Spa (5 stele) din Şimon-Bran timp de două săptămâni, în perioada 4-17 aprilie 2011, la finalul căruia fiecare participant va avea în portofoliu un nou scurtmetraj de animaţie şi o experienţă consistentă de lucru în filmul de animaţie, având la dispoziţie software şi hardware de ultimă generaţie, precum şi traineri cu reputaţie. Participanţii vor fi împărţiţi pe trei grupe, fiecare coordonată de câte un trainer, care îi va ghida pe aceştia şi le va oferi tot sprijinul necesar pentru realizarea unui scurtmetraj de animaţie, va lucra alături de ei pe teme şi exerciţii pregătitoare şi va realiza o evaluare zilnică. În timpul liber, participanţii vor avea acces la toate facilităţile pensiunii (de la piscină la mese de ping pong, biliard, sală de fitness sau saună).
Trei dintre animatorii români „pe val”, cu o experienţă bogată în film, producţii de publicitate, şi jocuri video, vor coordona Animation Worksheep, vor preda cursurile teoretice şi vor superviza îndeaproape partea practică a atelierului.
Dragoş Ştefan, specializat în efecte vizuale, animaţie, grafică pentru producţii cinematografice şi publicitare, este unul dintre fondatorii studioului bucureştean DSG. Cariera sa de animator include colaborări numeroase cu două dintre cele mai prestigioase studiouri de film de animaţie din Europa: companiile britanice Framestore şi The Mill. Mai multe referinţe din munca lui Dragoş se găsesc pe site-ul său oficial, www.dragosstefan.ro.
Dan Panaitescu, câştigător al Premiului Anim’est 2009 pentru Cel mai bun clip publicitar, este specializat în animaţie 2D de mână şi computerizată, concepţie grafică, animaţie stop-motion, design de personaj şi layout. Cu o carieră bogată în publicitate, Dan Panaitescu este unul dintre cei mai importanţi oameni din spatele documentarului de animaţie realizat la DSG, Crulic: The Path to Beyond (r. Anca Damian), primul lungmetraj românesc de animaţie al ultimilor 20 de ani, aflat în acest moment în faza de post-producţie. Blogul lui Dan, fabricadedesene.blogspot.com, conţine mai multe date şi referinţe complete despre munca sa de până acum.
Sergiu Negulici, este unul dintre cei mai prolifici animatori 3D din industria românească de advertising. Grafica şi animaţia 3D pentru spoturi realizate pentru clienţi importanţi precum Ursus, Pepsi, Energy Holding, Orange România, Hollywood Multiplex, precum şi o serie de filme americane de lung şi scurt metraj produse la studiourile ABIS din Bucureşti poartă semnătura sa. Sergiu este şi un artist plastic dintre cei mai activi, expunând regulat în galeriile din ţară şi de peste hotare şi realizând, printre altele, unul dintre trofeele celei de-a cincea ediţii a Anim’est.
Înscrierile la Animation Worksheep vor avea loc în perioada 26 ianuarie – 27 februarie 2011, iar cei care doresc să participe sunt rugaţi să trimită prin e-mail, pe adresa HYPERLINK „mailto:workshop@estenest.ro”workshop@estenest.ro, menţionând în subiectul e-mailului ANIMATION WORKSHEEP:
Câte un CV personal cu informaţii relevante şi date de contact complete;
O scrisoare de intenţie care să cuprindă o autoevaluare a aptitudinilor şi o prezentare a aspiraţiilor în ceea ce priveşte participarea la Animation Worksheep;
O adresă FTP sau un link de unde pot fi descărcate materiale relevante realizate de candidat: animaţie sau artwork de grafică / design. Ca o alternativ[, aceste materiale pot fi trimise şi prin poştă, la adresa de mai jos;
Opţional, candidaţii pot trimite şi un sinopsis, o idee sau un scenariu de scurtmetraj de animaţie (2 minute).
Dacă există materiale care nu pot fi trimise în format electronic, DVD-uri şi / sau schiţele pot fi expediate şi prin poştă, pe adresa Str. Gen. Berthelot, nr. 98, sector 1, Bucureşti, menţionând pe plic ANIMATION WORKSHEEP şi datele de contact complete ale expeditorului.
Asociaţia Estenest va anunţa numele participanţilor selecţionaţi pentru Animation Worksheep până pe data de 7 martie, inclusiv. Taxa de participare pentru cursanţi este de 800 RON, iar studenţii beneficiază de o taxă redusă la 500 RON, care includ cazare, masă, training, precum şi folosirea resurselor hardware / software ale Workshopului – pe toată perioada acestuia. Nu se percepe taxă pentru înscrierea la preselecţie.
Animation Worksheep – powered by Anim’est este organizat de Asociaţia Estenest, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).
Sorry, comments are closed for this post.