LIT. FRONT-LINE 90’

A treia intilnire LIT. FRONT-LINE 90’ o are ca invitata pe prozatoarea Ana Maria Sandu, autoarea romanelor Fata din casa vagon (Polirom, 2006) si Omoara-ma! (Polirom, 2010). Ana Maria Sandu a participat la European First Novel Festival (Budapesta) , a fost invitata la numeroase tirguri internationale de carte si a avut lecturi publice la Viena, Paris si Berlin. In 2008 a beneficiat de o bursa ArtistNe(s)t, iar in 2009 de o rezidenta de creatie la ICR Berlin. A fost selectata in proiectul 100 to watch – a Directory of New Romanian Creative Talent. A mai publicat texte in antologiile Cartea cu bunici si Bookataria de texte si imagini, articole si eseuri in revistele Dilema, Vineri, Observator cultural, aLtitudini si a facut parte din redactia revistei Republik. Semneaza rubrici in Noua literatura si pe www.artactmagazine.ro. In 2010, volumul sau de debut, Din amintirile unui Chelbasan (Paralela 45, 2003), a fost tradus in limba franceza la Editura Chemin de Fer, cu titlul L’ecorchure.

„Reusita Fetei din casa vagon consta in poezia de mare forta a evocarilor, amintirilor si fantasmelor tuturor personajelor, care nu sint decit avatarele uneia si aceleiasi voci eminamente feminine. Tot ce pot spera de-acum incolo e ca acest roman crud, ciudat si atit de original sa o impuna, in fine, pe Ana Maria Sandu ca pe o scriitoare de prima mina.” (Mircea Cartarescu)

„Romanul Anei Maria Sandu (Omoara-ma!) are citeva lucruri in comun cu Si Hams Si Regretel de Matei Florian. Ambele carti marcheaza iesirea din trendul biografismului si al microrealismului ultimului deceniu, sondind teritorii fantezist-clinice sofisticate, cu mize ridicate si mai riscante. Ambele carti, foarte bine scrise si atent construite, ofera doar aparent o lectura usoara. In realitate, naratiunile sint labirintice, iar straturile de intelegere, multiple.” (Marius Chivu)

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress