Concert Lajkó Félix

Concert Lajkó Félix
Lajkó Félix și invitații lui vor susține un concert la Cinematograful VICTORIA din Cluj, pe data de 3 octombrie 2010. Concertul va începe de la ora 20:00. Biletele se găsesc la caseria cinematografului începând cu 23 septembrie 2010, iar prețul unui bilet este 20 lei.

“Am putea scrie, pentru cei care nu‐l cunosc, că muzica lui Lajkó Félix seamănă puțin cu cea al lui Nigel Kennedy sau a Vanessei Mae, pentru a pomeni doar două nume grele din lumea violoniştilor. Afirmația de mai sus poate fi aproape corectă dar nu este chiar aşa… Este adevărat că, din puctul de vedere al talentului, modului de a cânta, mânuirea instrumentului îi aduce faima dorită. Dar toate aceste lucruri îl şi contrazic deoarce stilul lui e atât de diferit, de unic în felul său, încât nu poate fi comparat cu nici un vilolonist din lume. Virtutea lui constă tocmai în faptul că nu poate fi încadrat în nici o categorie. Muzica lui îmbină influențe contemporane, cu muzică populară din Transilvania, începând de la muzica ungurească, balcanică, prin muzica klezmer, țigănească şi până la folclorul ceangău şi chiar jazz. Aceste motive muzicale nu pot fi percepute separat, ci mai degrabă se împletesc dând viață acestor note tip ”á la Lajkó” a căror esență şi cheie este una expressivă, o improvizație plină de fantezie. Aşa se formează un sound, prin care spectacolele lui par a fi cele mai interesante, locul în care îşi face apariția, sala în care cântă e plină de spectatori. Şi chiar dacă albumele lui au apărut la case de discuri independente, lumea e în continuare în căutarea lui, e înteresată de ceeace face…” (http://www.c3.hu/~fono/lajkofel.htm)

Discografie: 1993 Dresch Quartett, 1995 Royal Shadows, 1996 Noir Désir (colaborator), 1997 Lajkó Félix și orchestra,. 1998 Lajkó Félix‐Lőrinszky Attila la Academia de Muzică, 1998 Lajkó Félix și orchestra (Koncert ’98), 1999 Srbija: Sounds Global, 2000 Boban Markovič Orkestar (colaborator), 2001 Lajkó Félix și trupa lui se joacă, 2002 Félix, 2004  7, 2008 Speranță, 2009 Din Tufiș,

Premii: 1993. Premiul “Magyar Rádió Emerton” pentru Dresch Quartet 1999 – Premiul “Magyar Művészetért” 2000 – Premiul „Szabadkáért” 2005 ‐ Premiul “Magyar Köztársaság Tisztikeresztje”

În 2008 a interpretat rolul principal din filmul “Delta” al lui Kornél Mundruczó, fiind tot odată și compozitorul coloanei sonore.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress