Marsul biciclistilor

Editia lunara iulie 2010 a Marsului biciclistilor clujeni

Joi, 29 iulie 2010, (si nu sambata, ca pana acum), se va desfasura la  Cluj-Napoca editia lunara a Marsului Biciclistilor Clujeni (a 35-a din  seria “critical mass” inceputa ca serie lunara in toamna anului 2007 in  continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998).

Sunt bineveniti toti clujenii care au bicicleta… sau isi pot imprumuta  una din proiectul „I Love Velo” de langa Sala Sporturilor. Intalnirea  participantilor va fi, ca de obicei, in Skate-Parc (parcul  I.L.Caragiale, langa Palatul Telefoanelor, cu acces din str. Baritiu),  incepand cu ora 17:30.

Startul efectiv al marsului va fi la ora 18:00.  Actiunea are rolul principal de a transmite autoritatilor, publicului si presei un semnal in directia mobilitatii urbane durabile, care nu poate  fi conceputa intr-un oras modern fara o puternica promovare a utilizarii  bicicletei ca mijloc cotidian de transport (alaturi de transportul in  comun si mersul pe jos), ca altrenativa la deplasarea automobilistica.  Dincolo de acest scop militant este desigur si o ocazie de intalnire,  cunoastere si pedalare in comun a biciclistilor clujeni.

Traseul propus este:

Parcul I.L.Caragiale – str.C.Daicoviciu – str.  E.Isac – str. P.Maior – p-ta L.Blaga – str. Napoca – bd.Eroilor – Calea  Dorobantilor – giratoriu Marasti – bd. 21 Decembrie 1989 –  str.Memorandumului – Calea Motilor – str.G.Cosbuc – al.Stadion – str.  Uzinei Electrice – pista bicilisti de pe malul Somesului – pasarela  peste Somes – bd. 1 Decembrie 1918 – str. Miraslau – str.Fintinele –  str.Al.Vlahuta – str. O.Goga – str.Mamaia – str. Dragalina –  str.R.Ferdinand – parcul I.L.Caragiale.

Detalii despre actiunea de joi si despre editiile precedente ale  marsului biciclistilor clujeni pot fi gasite si pe site-ul  www.reactieinlant.ro , pe www.ccn.ro si pe site-ul aferent listei  publice de discutii clujbike@yahoogroups.com.  Demersurile se inscriu si in campania “Velorutia Romana” derulata la  Cluj de CCN ca partener local al Asociatiei “Bate Saua” Bucuresti, sub  egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR) si cu sprijinul GEF-SGP.

credit foto: radu mititean

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2021 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress