ShortsUP debutează la Cluj

Premiatele cu Oscar, Berlin, BAFTA și Clermont Ferrand vin la NOAPTEA LUNGĂ A FILMELOR SCURTE, ediția a 2-a. Scurtmetrajele prind viață pe 19 iunie, în București, Cluj, Iași și Timișoara.

ShortsUP îşi propune să devină cel mai dinamic mediu de expunere a scurtmetrajelor prin crearea de evenimente lunare, destinate marelui public. Misiunea ShortsUP este aceea de a creşte vizibilitatea scurtmetrajelor şi, pe termen lung, valoarea acestora. Ideea porneşte de la o constatare simplă: scurtmetrajele, chiar şi cele aclamate şi premiate internaţional, pot fi văzute doar de un public restrâns, de obicei în festivaluri de film ce au loc o dată pe an.

ShortsUP Cluj, la fel ca și ShortsUp Iași și ShortsUP Timișoara, este fratele mai mic a lui ShortsUP București. Partenerul local pentru Cluj este Asociația Uzinaduzina.

O selecție impresionantă cu filmele scurte premiate în 2009-2010 la cele mai apreciate festivaluri ale lumii se află deja la linia de start a maratonului de o noapte ce va avea loc în Cluj, la Fabrica de Pensule, Bucuresti, Iași și Timișoara.

Pe 19 iunie, cinefilii se vor putea bucura de marele câștigător la Oscar 2010, de filmele care au luat Ursul de Aur și Ursul de Argint la Berlin, de premianții BAFTA, European Film Academy și Clermont Ferrand 2010. Noaptea lungă de la Fabrica de Pensule va include și o selectie cu cele mai populare filme la ediția Anim’Est 2009, precum și scurtmetrajele din secțiunea horror „Umbre”, de la TIFF 2010. NOAPTEA LUNGĂ A FILMELOR SCURTE este cel mai mare eveniment anual organizat de ShortsUP România, un festival neconvențional de scurtmetraje, a cărui misiune este aceea de a aduce publicului românesc filme de scurtmetraj valoroase, care nu au un canal de distribuție dedicat.

Răzvan Crișan, fondator ShortsUP (Bucuresti), spune despre eveniment:

„Este o performanță și pentru noi alcătuirea unui astfel de program, exclusiv din filme câștigătoare în ultimul an în marile competiții ale lumii. Iar faptul că publicul de la noi le poate vedea atât de repede, în cadrul unui singur eveniment, concomitent în 4 orașe, este cu siguranță o premieră. Ne bucurăm de lărgirea echipei și de faptul că publicul din marile centre urbane își dorește să vadă scurtmetraje”.

Prima ediție a evenimentului NOAPTEA LUNGĂ A FILMELOR SCURTE a avut loc pe 26 iunie 2009 și a adunat, numai în București, 2000 de iubitori de scurtmetraje.

Asociația Uzinaduzina, organizatorul evenimentului din Cluj va reactiva prin intermediul evenimentelor ShortsUp diverse locații ce tin de zone urbane vechi si noi, printre care si Fabrica de Pensule. Uzinaduzina a organizat deja seri de diafilme și basme de pe vinil, dar și concerte ad-hoc cu diverși artiști nomazi care au trecut prin Cluj, aratand ca putem privi orasul si din alte perspective. ShortsUp vine ca o continuare naturală a proiectelor noastre de revalorificare a trecutului urban recent intr-un mod creativ.

Biletele pentru eveniment sunt puse în vânzare prin librăria Cărturești. Biletele se vor putea achizitiona si de la locatie. Prețul unui bilet este 15 lei. Accesul publicului în sală se va face începând cu ora 19.30. Între 20.00 şi 21.00 cât şi în pauzele dintre filme ambianţa sonoră va fi asigurată de Flood . Filmele încep de la 21.00 şi se termină în jurul orei 6.00 dimineaţa.

Mai multe informaţii puteţi afla de pe site-ul www.shortsup.ro.

2 răspuns la ShortsUP debutează la Cluj

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress