Atelier de realisation cinema

Atelierul este orientat către regie şi tot ce înseamnă ea. Atelierul, care se va desfăşura în limba franceză, va permite participanţilor de a regiza conştient o scenă, fiind nevoiţi ca prin punerea lor în scenă să transmită spectatorilor intenţiile lor şi ceea ce doresc să comunice. Scopul este ca la sfârşitul stagiului să reuşim realizarea unui film scurt, de la etapa de scriere a scenariului, trecând prin turnajul în 35 mm, lumină şi montaj.  Desoperirea instrumentelor cinematografice e progresivă.

Atelierul va avea două  priorităţi principale:  însuşirea bazei teoretice şi metodologice de scriere a scenariului şi decupaj cunoaşterea tehnicilor de bază care intervin în estetica unui film: lumină, cadre, etc. Înţelegerea modului funcţionare a unei echipe şi a unui platou de filmare; munca în echipă cu tot ce implică ea.   Atelierul se adresează unui grup de max. 10 persoane, pentru ca fiecare să poată să preia pe rând câte una din profesiile cinematografiei: regizor, scenarist, operator, etc…

Participare la cheltuielile atelierului : 100 RON

Detalii şi înscrieri :
Centre Culturel Français Cluj
Boglarka Nagy – responsable audio-visuel  audio.visuel@ccfcluj.ro
tel : 0748 117936

FLORENT DARMON    Absolvent al Şcolii Normale Superioare Luis Lumiere de la Paris şi doctorand în cinema, Florent Darmon este regizor de film documentar şi de ficţiune, precum şi formator în domeniul regiei, analizei de imagine şi scrierii de scenariu.  Diplôme de l’Ecole Normale Supérieure Luis Lumière et doctorant en cinéma, Florent Darmon est réalisateur de documentaires et de films de fiction, mais aussi formateur dans les domaines de la réalisation, analyse de l’image et écriture de scénario.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress