Filme de video-dans

filme-video-dans

Proiectii filme de video-dans
Duminica
, 15 noiembrie, intre orele 16.00 – 21.30 la Fabrica de Pensule, Sala Studio (Henri Barbusse nr. 59-61 – Cluj)

PARADIS
REGIE: Marie-Hélène Rebois
COREGRAFIE: Jose Montalvo ai Dominique Hervieu
PRODUCATOR: ARTE France, les Films Pénélope
DURATA: 26’
Spectacolul Paradis a primit din primul moment aprecieri pline de entuziasm pentru efectele aproape magice create prin suprapunerea dansatorilor cu imaginile lor proiectate pe ecrane imense si pentru alaturarea diferitor culturi ai genuri muzicale.

JOSEF NADJ – DERNIER PAYSAGE
REGIE SI COREGRAFIE: Josef Nadj
PRODUCATOR: ARTE France, les Poissons volants
DURATA: 51’
Într-un peisaj real, de langa orasul sau natal, Kanizsa, Joseph Nadj isi reconstruieste trecutul, se intoarce la sursele creatiei sale, conturandu-si un autoportret acompaniat de muzica lui Vladimir Tarasov. Realitatea se intrepatrunde insa cu fictiunea, iar gesturile sunt acompaniate de desenele artistului.

ORPHEUS AND EURYDICE
REGIE: Vincent Bataillon
MUSIQUE: Christoph Willibald Gluck
COREGRAFIE: Pina Bausch
PRODUCATOR: ARTE France, Bel Air Media
DURATA: 104’
De o frumusete aproape ireala, melanjul armonios de muzica si coregrafie, de voci si miscari, Orfeu si Euridice lasa sentimentul de incredere in puterea naturii umane. Proiectia este un omagiu adus Pinei Bausch, disparuta acest an.

BILL T. JONES – SOLOS
REGIE: Don Kent
COREGRAFIE: Bill T. Jones
PRODUCATOR: ARTE France, Bel Air Media
DURATA: 26’
Pe muzica lui Edgar Varése, J.-S. Bach si Blossom Dearie, Bill T. Jones travereseaza emotii intense cu delicatete si violenta, cu o vitalitate surprinsa de Don Kent in acest film, care uneate trei solouri ale coregrafului american: Ionization, Chaconne si Tea for Two.

THE COST OF LIVING
REGIE: Lloyd Newson
PRODUCATOR: DV8
DURATA: 35’
The Cost of Living provoaca o redefinire a gratiei si perfectiunii, demonstrand ca, dincolo de prejudecatile societatii, dizabilitatile nu sunt o piedica nici macar cand este vorba despre dans.

SPACE IN
REGIE: Boris Van der Avoort
COREGRAFIE: Thomas Hauert
DURATA: 10’ Folosind imaginea video, artistul plastic Boris van der Avoort gaseate o maniera originala de a analiza miacarea, iar fratele sau, Aliocha, acompaniaza intregul proces prin coloana sonora compusa pentru acest film dinamic.

FARA CUPRINS / NO CONTENT
PRODUCATORI: Eduard Gabia ai Ion Dumitrescu
DURATA: 14’ Un grup de oameni intr-un spatiu caruia nu i s-a dat inca o functie, o identitate. Un „loop” cotidian, ineficient, care insa intra intr-un raport diferit cu realitatea si cu modurile consacrate de a trai.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress