Yan Duyvendak – Performance

duveyndak

Miercuri, 11 Noiembrie 2009, ora 20, Casa Tranzit, Cluj
Trei performence-uri cu artistul elvetian Yan Duyvendak:

SELF-SERVICE
Continuand explorarea relatiilor dintre performance live si film, cu Self-service Yan Duyvendak investigheaza conexiunile dintre text si imagine. Cum inventeaza textul imaginile? Care din cele doua – textul sau imaginile – creeaza sensul? Cum se reinventeaza sensul din asamblaje variate, ironice, chiar comice? Departe de ce ne-am fi imaginat ca demonstratii
 prin care textul precede imaginea, performance-ul ne conduce spre fictiuni care par sa se multiplice ametitor.

UNE SOIRÉE POUR NOUS
Ce s-ar antampla daca telespectactorul obisnuit, care urmareste telenovele la pranz si isi petrece seara zappand antre un reality show, un film, raportul meteo si poate un concert – ce s-ar antampla daca acest privitor si-ar propune, intr-o zi, sa faca exact ce-i spune televizorul?
 Daca s-ar da drept omul de la meteo, drept un faimos actor sau fata din reclama? S-ar descurca el sa faca totul sa para real, sa traiasca, sa impersoneze toate moralele, toate lectiile de viata, toate parerile globale pe care televizorul le lanseaza, zi dupa zi, creierului sau?

MY NAME IS NEO (FOR FIFTEEN MIN.)
Poate cineva sa fie „cel ales“ pentru 15 minute ? Timpul filmic unde oricine se poate transpune antr-un supererou sau altul, ne da iluzia de a fi ceva ce nu vom fi niciodata; ne face sa traversam universuri secrete si necunoscute; ne dezvaluie pe noi insine in mijlocul unor catharsis-uri salutare. Ce ramane cand ecranul se stinge? O data ce lampa proiectorului s-a stins? O data ce Batman, James Bond, sau “Neo – Alesul” au disparut?

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2023 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress