Bardo – Camera fictionala

bardo1

Bardo – Camera Fictionala
Compania Haut et Court, Franta

Inspirandu-se dintr-un loc real, din atmosfera care se detaseaza din acel loc si detaliile sale, compania Haut et Court creeaza o camera a Bardo–ului* o instalatie teatrala, sonora si interactiva. Camera plaseaza spectatorul in mijlocul unei fictiuni, un dispozitiv interactiv in care decorurile reale se combina cu cele fictive, virtuale si in care figuri spectrale isi fac aparitia alaturi de actori reali.
Prima traversare a BARDO-ului este formata din sapte etape. Etapa realizata in festivalul TEMPS D’IMAGES de la Cluj este a treia din aceasta serie. La finalul proiectului, care va fi in august 2010, toate camerele vor fi asamblate sub forma unui labirint, invitand spectatorul intr-o calatorie introspectiva, intr-o geografie recompusa, in adancul visurilor sale.
In compania scriitorului Antoine Volodine, BARDO-ul isi propune sa elaboreze un limbaj scenic post exotic, in care spatiul, timpul si ansamblul culturilor fuzioneaza.

*Conform „Cartii tibetane a mortilor”, Bardo-Thödol, in momentul agoniei, omul traverseaza culoare obscure, in care este este confruntat cu viziuni ciudate, conflicte intime sau universale, pe care trebuie sa le depaseasca pentru a ajunge la capatul tunelului.

REGIA | DIRECTION: Joris Mathieu
ACTORI | ACTORS: Philippe Chareyron, Vincent Hermano, Marion Talotti
DISPOZITIV INTERACTIV SI IMAGINE INTERACTIVE ARRANGEMENT AND IMAGE: Loïc Bontems
IMAGINE | IMAGE: Siegfried Marque si France Corbel
LUMINI | LIGHTS: Nicolas Boudier
MUZICĂ ȘI AMBIANŢA SONORĂ MUSIC AND SOUND ENVIRONMENT: Nicolas Thévenet
TEXT | NARRATIVE: Antoine Volodine
COMPANIA | COMPANY: Haut et Court / La Chartreuse, Villeneuve lès Avignon (Centre National des Ecritures du Spectacle Vivant) / Le manège and CECN 2 (Mons) / Théâtre de Vénissieux (Scena regionala/Regional Scene Rhône Alpes)
CU SPRIJINUL | SUPPORTED BY: the Rhône-Alpes Region & by DRAC Rhône-Alpes

un răspuns la Bardo – Camera fictionala

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress