7 răspuns la Cum arata Piata Unirii dupa renovare

 1. arata ca naiba. nu se potriveste deloc zona pietonala cu biserica si ecvestra. nu stiu ce a fost in capul celui/celor care au proiectat asta. si au mai si taiat brazi. ma intreb pana cand o sa se mai inample tampenii de genul asta?

 2. nu se potriveste cu cladirile din centru..absolut de loc!..bancile prea putine si parca prea „moderne” ca aspect, luminitele de prost gust de pe langa fantana…bine ca au stiut sa taie brazii care cat de cat mai inviorau zona. facuta fara cap…

 3. Arata foarte bine. Deisgur primul impuls e sa critici! Va dau cateva sugestii: (1) Amintiti-va cum arata inainte – pietris, asfalt spart si trotuare ciobite; existau spatii verzi – acele triunghiuri de iarba care erau ingradite cu un gardulet: deci nu aveai acces practic la tot spatiul pietei!; (2) O piata publica nu este un parc! Nu trebuie aglomerat cu copaci si fasii de iarba inutile. Piata are alte utilitati si functiuni – cum ar fi cele de traversare, intalnire, evenimente gen concert, serbari, mitinguri si proteste! Deci nu pomi sub care sa stai apatic la umbra sau sa faci pipi! Ideea unei piete centrale de acest tip este aceea de „loc deschis”, pariticipativ si activ. Partea „naturala” este – daca nu v-ati prins – asigurata de formele, zgomotul si stropii fantanilor. (3) Designul e intentionat minimalist. La cate fadade, forme si culori exista imprejur daca incarcau piata cu mobilier urban si nu stiu ce forme „estetice” iesea un kitch monstruos. Abia asa, larga si nedecorata capteaza formele gotice, neoclasice si baroce dimprejur. (4) Din punct de vedere urbanistic Piata nu e gata – urmeaza renovarea statuii, transformarea zonei din spatele catedralei si pietonalizarea partilor de est si vest cu racordarea la pietonala de pe Eroilor, sa revenim atunci cu noi pareri.

 4. Groaznica piata, lumea inlocuieste betonul ( vezi planurile oraselor din sua)cu verde si noi invers, arhitectul cred ca si a cumparat diploma, fantana moderna si felinare intr o piata veche, nici un spatiu verde sa te relaxeze, pt ce?
  un concert pe an al unuia care canta playback?
  turisti nu sunt si nici nu vor fii, nu este milano
  asadar toate florile si brazii care ne incantau acum piatra gri sa ne deprime
  totul pt niste evenimente de mare importanta, gen concert 3sud est
  felicitari, asa incurajati salvarea planetei

 5. arata groaznic.
  iar teoria de mai sus nu inseamna nimic daca partea practica nu se regaseste intr-un spatiu primitor – ceea ce acest spatiu nu este in mod clar.
  minimalist nu ar trebui sa insemne lipsit de semnificatie.
  minimalist nu ar trebui sa insemne rupere de context.
  trist. foarte trist.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress