Arhitecturi posibile

arhitecturiposibile

Vernisajul expozitiei: luni, 6 iulie 2009, de la ora 19.

Libraria Carturesti din Cluj va invita la un eveniment inedit – expozitia de machete a biroului de arhitectura si (r)urbanism RAUM. E vorba, dincolo de frumusetea si valoarea decorativa a acestor machete, de o expozitie de idei, de posibilitati. Poate chiar un manifest al unei arhitecturi militante, angajate – printre alte valori, RAUM pledeaza pentru independenta energetica a caselor, propunind imbinari fericite de high tech si low tech pentru echilibrarea costurilor, astfel incit visul unei locuinte nelegate prin tevi si facturi de un sistem sa devina unul accesibil omului de rind.RAUM e una din putinele firme din domeniu care mai realizeaza pentru clientii lor machete, creditindu-le cu un plus de onestitate comparativ cu randarile 3D, iar Carturestiul e onorat sa fie, timp de o luna, casa acestor case.

Cred ca si vremurile si oamenii s-au copt pentru asa ceva. Pentru marea majoritate cautarea unei solutii (financiare, energetice, de viata si deci si arhitecturale) la ceea ce se petrece in jurul nostru si in noi insine – nu mai e doar o teorie. In acest sens, expozitia deschisa vine sa propuna moduri posibile de a te raporta la realitati diferite, prin intermediul spatiului arhitectural, al locului, urmand insa un set de valori stabil si coerent.
Acest lucru se face cu bucurie simpla si seninatate, fara incrancenarea pseudo-performanta a jucatorului de pe piata sau frazele aseptice ale mediului academic. Arhitecturile posibile sunt inchipuite pentru a pune impreuna oamenii si locurile cu scopul devenirii lor, prin ceea ce-si ofera unul, celuilalt.
Vizitatorii acestei expozitii vor putea sa judece in ce masura tinta acestor arhitecturi poate fi atinsa cu adevarat.
” (Horatiu Racasan, arhitect)

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress