TOP 15: cele mai bune concerte din 2023

Așa cum v-am promis, dragii mei urmăritori, după topul pieselor din 2023, urmează topul concertelor. Anul ăsta am fost la peste 30 de concerte, unele în cadrul festivalelor, altele separate și dintre ele am ales 15 pe care le pun în ordine, în funcție de cât de mult mi-au plăcut.

15. Papiers d’Arménies @ Balkanik festival

                Papiers d’Arménies a fost ultima trupă care a cântat anul acesta la Balkanik și cea mai impresionantă. Au sunat extrem de bine și au adus un mare plus ediției, care altfel a fost destul de underwhelming.

14. Bogdan DLP @ Oktoberfest România

                De la jazz sărim direct la manele, cu cel mai popular manelist al momentului: BDLP. Printre mașinuțe, vată pe băț și bere din plin, Bogdan a cântat toate hiturile și și-a făcut (ca și noi) material nou pt TikTok.

13. Deathbycoconut @ Expirat

                deathbycoconut mi se pare cea mai interesantă trupă din underground-ul românesc (pe lângă Zimbru pe care îi iubesc forever). Au cântat în aprile în Expirat și am savurat din plin piese precum “manele lynch” si “Plăkerea Okilor”. Rekomand!

12. Delia @ Q Club

                Pride-ul de anul acesta s-a încheiat în Q, unde ne-am călcat în picioare și am respirat pe rând doar ca să o vedem pe doamna Delia. A făcut un show fain dar mă așteptam și la un discurs pentru comunitatea LGBTQIA+.

sursă foto: Larisa Baltă & Claudiu Popescu

11. Dry Cleaning @ Rock en Seine, Paris

                Festivalul Rock en Seine a fost pentru mine highlight-ul de anul acesta și jumate din top o să fie cu trupe pe care le-am văzut acolo. Pe Dry Cleaning i-am ratat în Control dar am recuperat și mi-a plăcut post-punk-ul cinstit livrat de ei.

10. Christina Aguilera @ Europride, Malta

                Dacă Pride-ul s-a incheiat cu Delia, EuroPride-ul a fost închis de nimeni alta decât Christina Aguilera. Probabil e cea mai faimoasa artistă pe care am văzut-o ever, și în caz că aveați vreun dubiu, she slayed.

9. The Veils @ Control Club

                Concertul ăsta îl am proaspăt în minte, l-am văzut de câteva zile și mi-a super plăcut. Credeam că dacă Finn Andrews nu vine cu trupa, o să fie un concert mai plictisitor dar n-a fost deloc. Doar mai intim, minimalist și emoționant.

8. Johan Papaconstantino @ Control Club

                Marea descoperire de anul acesta e Johan Papaconstantiono care a venit să ne cânte manele franțuzești de cea mai bună calitate. Datorită lui, am mai adăugat pe listă un instrument la care vreau să învăț să cânt: bouzouki.

sursă foto: Andrei Mușat

7. boygenius @ Rock en Seine

Continuăm cu trupe de la Rock En Siene. S-au unit prințesele de aur ale muzicii alternativă/ indie, Julien Baker, Phoebe Bridgers și Lucy Dacus și au scos anul acesta albumul de debut al trupei boygenius. Reprezentanții generației Z din public au declanșat în mine și prietena cu care am fost sindromul impostorului pentru că știau piesele cap-coadă, dar asta nu ne-a împiedicat să ne bucurăm de concert.   

6. Angel Olsen @ Rock en Seine

                Angel Olsen e printre preferatele mele, dar concertul ei a fost cam scurt (40 de minute), la o ora ciudată (ora 14) și ea cam sarcastică cu publicul. A cântat însă frumos, corect și e Angel Olsen așa că i se iartă orice și vreau un concert al ei, nu în cadrul unui festival.

5. Ethel Cain @ Rock en Seine

                Superb, superb, superb! Îmi vine să plâng când îmi amintesc. Atât.

4. Christine and the Queens @ Rock en Seine

                N-am ascultat ultimul album și majoritatea pieselor au fost de acolo, însă Chris a făcut mai mult decât un concert, show-ul m-a dus cu gândul la o tragedie grecească. Un performance ce merită locul 4 în acest top prestigios.

sursă foto ©Getty – Jim Dyson/Redferns

3. Fever Ray @ Rock en Seine

                Am hotârât să vin la Rock en Siene pentru că am ascultat piesa nouă de la Fever Ray, Kandy și am zis că vreau să o văd live. Combinația pieselor mai noi cu cele clasice (ex: If I Had a Heart) a fost la fix și încă îmi vine greu să cred că am văzut-o pe una dintre cele mai originale și excentrice artiste.

2. Andre @ Q Club

                Întrerupem seria de concerte de la Rock en Seine pentru un concert cu totul și cu totul special, trupa Andre. M-am pregătit intens pentru acest concert repetându-mi versurile, am chemat-o pe sora mea în vizită ca să ne bucurăm împreuna și știam că o să fie wow. A fost peste wow: dansatori, schimbat ținute aproape la fiecare piesă, hit după hit și o conectare cu publicul foarte bună. Ce să zic, am renunțat demult la biluțe și fundițe, am mai crescut dar în interior suntem tot fetițe.  

1. Yeah Yeah Yeahs @ Rock en Seine

                Dacă Andre ascultam pe la 10, 11 ani, apoi când am descoperit muzica indie rock în adolescență și după, trupa Yeah Yeah Yeahs a ocupat un loc special în playlist-ul și inima mea. După vreo 10 ani am ajuns să ii văd și în concert și am avut o epifanie, că genul de muzică pe care îl cântă se poate numi deja mom rock. Începutul de la Maps m-a făcut să-mi tremure picioarele și m-a transpus în perioada în care petrecerile indie se terminau cu această capodoperă.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress