CALL: Orașul Vizibil 2017: Imaterial

Alina Bradu, Silviu Medeșan & Laura Panait – ‘Bubbletalks’, 2010 – autocolant-oglindă și bule de dialog pe care trecătorii puteau interveni cu mesaje. Lucrarea a fost amplasată pe ferestrele unui spațiu vacant la acea oră (actualul ‘Panemar’ din Piața Avram Iancu)

Anunț Orașul Vizibil 2017. Create to Connect

ORAȘUL VIZIBIL 2017. CREATE TO CONNECT

Imaterial

concurs de lucrări artistice

de intervenție în spațiul public și de activare comunitară 

Fundația AltArt lansează apelul pentru lucrări de intervenție artistică ”Orașul Vizibil 2017” cu tema “Imaterial”. Concursul este deschis pentru proiecte artistice de intervenție în spațiul public și de activare comunitară.

Miza apelului Orașul Vizibil din acest an este de a interveni în țesutul relațiilor sociale. Dorim să investigăm cum se proiectează arta creată în cheia esteticii relaționale – adică arta care abordează cu precădere teritoriul imaterial al relațiilor umane, folosind artefacte materiale create cu rolul de conector sau catalizator – în spațiul urban clujean.

Citește
tema concursului aici.

Descarcă
regulamentul concursului aici.
formularul de înscriere aici.

În funcție de tipologia proiectelor, candidații pot opta pentru a înscrie propuneri de proiect în următoarele categorii:

(1) Proiecte mici – acțiuni, peformance, intervenții hiperlocalizate, instalații, mobilier urban etc. Categoria se adresează proiectelor care realizează intervenții de scurtă durată sau de mici dimensiuni. Vor fi selectate 3 proiecte. Valoarea premiului pentru această secțiune este de 3500 lei.

(2) Proiecte mari – serii de acțiuni comunitare, intervenții urbane interdisciplinare, instalații narative, proiecte bazate pe co-design și interacțiune cu membrii comunității. În această categorie vor fi selectate 2 proiecte de mai mare anvergură, care realizează o intervenție durabilă sau/și o interacțiune semnificativă cu membrii comunității în care are loc intervenția. Valoarea premiului este de 10000 lei.

(3) Premii speciale – în cazul proiectelor care nu se încadrează în categoriile de mai sus, juriul poate decide acordarea unor premii speciale, cu valoare între 3600 și 7000 lei.

Pentru a înscrie o lucrare în concurs, vă rugăm să consultați criteriile de selecție și regulamentul pe www.orasulvizibil.ro. Termen limită: 17 august 2017. Proiectele selectate vor fi realizate în perioada 25 august – 30 octombrie 2017.

Inițiat în 2010, Orașul Vizibil abordează incremental, prin procese culturale şi sociale, diferite aspecte ale viețuirii urbane, cu intenția de a imagina și testa modele de dezvoltare sustenabilă ale mediului urban și ale interacțiunilor sociale care îl definesc. Proiectul propune regândirea modurilor de acces, utilizare şi control ale spaţiului public.

Orașul Vizibil este organizat de Fundația AltArt și face parte din platforma europeană ”Create to Connect”, în cadrul căreia în perioada 2013-2018 producători culturali din 9 țări își propun să conecteze creatorii și publicul prin procese artistice participative care prelucrează teme sociale curente și cultivă un exercițiu al angajamentului față de viața comună. Orașul Vizibil 2017 este o acțiune din cadrul proiectului ”Ars Publica. Res Publica”, parte din programul “Create to Connect/ Creația Contează 2017. Artă pentru activarea Someșului și a Parcului Feroviarilor”. Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca și al Uniunii Europene, Programul Cultura. Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național sau al Uniunii Europene. AFCN și Comisia Europeană nu sunt responsabile de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Pentru noutăți legate de proiect vă invităm să urmăriții pagina www.orasulvizibil.ro  și profilul Facebook al Fundației AltArt: https://www.facebook.com/altart.fundatia

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress