Duet în trecere | Linia de producție @ Fabrica de Pensule

 

dans contemporan
de/cu: Mihaela Dancs și Andreea David

joi, 9 martie, ora 19:00
Sala Studio, etajul 1

 

Spectacol realizat în cadrul proiectului Fondul Colectiv de Creație realizat de Asociația Colectiv A Cluj Napoca în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București și finanțat cu sprijinul Administrației Fondului Național Cultural

Cum raportăm practica noastră de mișcare la muzică?

Lucrăm cu ea ca şi cum ar fi al treilea corp, o ascultăm, ne contaminăm, o preluăm fizic şi afectiv, negociem şi compunem cu ea, construind şi abandonând relaţii, sau lăsăm mişcarea să curgă instinctiv în acea vrajă energetică specifică muzicii, în care dansul devine ritualic, de transă, când muzica ne fură şi conceptele dispar, când conștiința e în altă parte şi dracul şi-a băgat coada.

Ce fel de dans produce combinaţia dintre David, Dancs şi muzică?

Playlist-ul nostru pentru 9 martie:

  1. început
  2. pasi pe covor
  3. e în aer
  4. tablou dramatic
  5. pe dos
  6. party emoțional
  7. dans cu dracul
  8. suspans
  9. final greu

Mihaela Dancs dansează în teatre, apartamente, galerii de artă, fabrici, biserici, studiouri de dans, poduri, muzee din Bucureşti, Londra, Timişoara, Veneţia, Praga, New York, Viena, Stockholm, Frankfurt, Cluj sau Tokyo. Colaborează cu Cătălina Gubandru, Mădălina Dan, Florin Flueras, Paul Dunca, Carmen Coţofană, Vava Ștefănescu, Rui Catalao, Cosmin Manolescu, Zan Yamashita, Doris Uhlich. In 2016 initiaza Totul Pentru Endorfine.

Andreea David este performer și arhitect. Participă în festivaluri precum Explore Dance Festival, Impuls Tanz Viena, Temps d’Images Cluj și Like CNDB. Lucrează solo sau în colaborare cu alți artiști. În 2015 iniţiază Laboratorul de Practici Comune, un cadru de lucru și experiment în grup care susţine împărtășirea, dezvoltarea și explorarea practicilor coregrafice și performative.

Marina Oprea, Revista Arta:
Le privesc, măsurând cu piciorul ritmul alert al pieselor care curg fără o coerență anume: rock, oldies, piese siropoase și vibe-uri cool, singurul element comun fiind faptul că toate sunt ritmate și le poartă pe dansatoare pe culmi nebănuite ale mișcării. Ele explorează fiecare beat susținut de fiecare instrument din fiecare melodie într-un dans negândit și liber care le trimite în toate ungherele scenei.

Bilete: 20 lei / 12 lei (cu reducere) | rezervări
*În luna martie, prețul unui bilet la spectacolele noastre costă doar 10 lei pentru doamne și domnișoare*


Linia de producție este un proiect realizat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress