Artist talk: 4 martie 2017, ora 15:00
SHOW, DON’T TELL face referire la o tehnică de scriere prin care, în loc de a descrie literalmente o scenă în fiecare detaliu prozaic, creează tensiune utilizând contextul, indicii și omisiuni, oferind respectuos cititorului spaţiu pentru a-şi dezvolta propriile gânduri și sentimente faţă de aceasta. Încorporarea experienţei cititorilor deschide o mulţime de posibilități. Transpus în limbajul artei vizuale, acest concept capătă un dublu sens. Interacțiunea dintre texturi, forme, reflexii, transparenţe și relații spațiale construiește indicii și sugestii de care privitorul se poate folosi fără a-și pierde libertatea de interpretare. Deşi diferă în abordarea lor, cei doi artiști împărtăşesc un interes continuu pentru a păşi pe linia fină de a arăta destul, dar nu prea mult.
Philipp Rößle (n. 1987), trăiește și lucrează la Berlin. A studiat cu Günther Förg la Academia de Arte Frumoase Munchen. După o bursă Erasmus la Universitatea Central Saint Martins din Londra, a terminat studiile ca masterand la Universitatea din Arte din Berlin. După ce a început cu tehnici picturale mai degrabă clasice, precum ulei pe pânză, în timp, Philipp Rößle a evoluat către un limbaj minimal și conceptual folosind tehnici de imprimare cu jet de cerneală, picturi murale in situ şi lucrări în care foloseşte bucăţi de oglinzi. Lucrările sale trimit către pictură și îi chestionează funcţia sa istorică şi contemporană, în același timp dezvăluind o senzualitate picturală.
Linus Rauch (n. 1984) trăiește și lucrează la Berlin. Având studii medicale, Linus a decis să se concentreze în schimb asupra artei. Operele sale sunt minimaliste și „curate”, dar nu și sterile. Folosește o varietate de materiale, de la textile reciclate și ipsos până la vopsea și hârtie, utilizându-le ca resurse de vocabular în încercarea de a materializa o ecologie complexă a percepției.
Sorry, comments are closed for this post.