Petiție: SALVAȚI-L PE BANKSY ASTĂZI!

ȘEZI_BLÂND_(2)

SEMNEAZĂ AICI!

Cerem ca îndepărtarea și ca atare distrugerea definitivă a intervenției lui Banksy pe monumentul dedicat „Eroilor Neamului” să fie oprită și propunem următoarele măsuri:
1. Analiza factorului de risc purtat de intervenție (periclitează într-un fel cetățenii, prin slăbirea structurii de rezistență a monumentului, sau printr-un alt fel?)
2. Consultarea opiniei publice clujene pentru a stabili legitimitatea acestei intervenții, și oportunitatea, modalitățiile păstrării ei
3. Găsirea modalităților de a salva atât intervenția, cât și monumentul pe care este aplicat.

De ce este important?

Actualele proteste anticorupție, mișcări majore ale societății românești ale ultimelor decenii, și-au găsit o manifestare extraordinară în spațiul public, a cărei distrugere este iminentă.
Să nu lăsăm ca, datorită nepriceperii sau ignoranței, acest monument să fie distrus!
Asupra Monumentului Eroilor Neamului a fost realizată o intervenție inspirată de protestul ultimelor zile și poartă semnătura renumitului artist internațional de street art, Banksy. Intervenția a fost realizată printr-un gest de „appropiation” al unui alt monument, dedicat „Eroilor neamului” (realizat de arh. Virgil Salvan) de pe dealul Cetățuia.
La rândul lor, graffiti-urile de pe Zidul din Berlin au reprezentat acte de vandalism la momentul realizării lor, cu toate acestea ele sunt păstrate cu mare grijă, fiind exprimări vizuale de neînlocuit ale unor momente istorice de turnură.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress