Elana Katz: Spaced Memory

15325321_1221326971239610_1909638715745000831_o-1

Elana Katz: Spaced Memory
Fabrica de Pensule
spațiul Pilot, etajul trei
vernisaj: joi, 8 decembrie, ora 19:00
tur ghidat și discuție în prezența artistei: vineri, 9 decembrie, ora 18:00

Spaced Memory este un proiect multimedia dezvoltat de Elana Katz începând din 2011, în cadrul căruia artista a cercetat și a creat lucrări site-specific în România, Republica Moldova și regiunea fostei Iugoslavii. Concentrându-se pe locuri marcante pentru istoria evreiască, locuri care nu mai există, care au fost fie distruse ori transformate, șterse astfel din memoria colectivă contemporană, proiectul adresează teme universale precum memoria, post-memoria și ștergerea istoriei. Lucrarea prezintă povești, imagini și informații care îmbină trecutul cu urmele acestuia în prezent, iar lucrările video rezultate transcend cercetările de arhivă, îmbinând diferite planuri emoționale și ficțiunea cu datele istorice.

Elana Katz este o artistă conceptuală, care folosește în principal mediul artei performative. În lucrările sale depășește adesea limitele convențiilor culturale, analizează critic complexitatea contradicțiilor, încercând astfel să destabilizeze convingeri deja încetățenite. Născută în SUA, Elana Katz trăiește din 2008 la Berlin. A studiat la Parsons School of Design în New York și a primit titlul de „Meisterschülerin” de la Universitatea de Artă din Berlin în clasa Katharinei Severding. Performance-uri și expoziții ale sale au fost prezentate, printre altele, la Royal Museum of Fine Arts of Belgium, Diel CUBE Berlin și la P.P.O.W. Gallery în New York, Staction Center for Contemporary Art, Pristina, DNA Berlin, și ROCKELMANN& Berlin.
www.elanakatz.eu

Expoziția este organizată de Centrul Cultural German Cluj-Napoca și curatoriată de Diana Marincu și Corina Bucea, din partea Fabricii de Pensule.

Foto:
„Aiming For Hopelessness”
Elana Katz, 2016
Kamera: Branka Pavlovic

facebook

 

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress