Anunț casting CLUJ

 

15388682_10207390882562702_285411989_o

 

Asociația Colectiv A organizează un casting pentru 5 roluri în spectacolul [S.ocietate cu R.ăspundere L.imitată], în regia lui Florin Caracala. Căutăm actori profesioniști, cu vârste cuprinse între 22 și 32 ani, disponibili în perioada ianuarie-martie pentru repetiții în Cluj. Castingul se va desfășura în perioada 15-20 decembrie. Înscrierile se pot face până pe data de 14 decembrie, completând următorul formular: https://docs.google.com/a/colectiva.ro/forms/d/1jc_zpwZ4zYtaJlZj7hnFJWiC52nU9EA0h8ezyO-oS0w/edit

 

DESPRE PROIECT:

Spectacolul [S.ocietate cu R.ăspundere L.imitată] este un proiect colaborativ inițiat de Florin Caracala, regizor independent, Asociația Colectiv A din Cluj și Compania FaPt – Fabrica de artă și Producție Teatrală din Iași făcând parte din programul Fondul Colectiv de Creaţie dezvoltat începând cu anul 2015 de către Colectiv A.

Propunând o structură de teatru documentar, spectacolul are ca punct de pornire textul `Vizita bătrânei doamne` de Friedrich Dürrenmatt. Textul spectacolului este complet rescris de către patru tinere dramaturge (Alexa Băcanu, Alexandra Chițu, Ana Cucu-Popescu și Petro Ionescu) și conține scene noi pornind de la povestea din piesă, axându-se însă pe viziunea personală a dramaturgelor asupra posibilelor similitudini între realitatea care a inspirat textul inițial și realitatea noastră cotidiană. O poveste la fel de reală/posibilă și în 1956 (anul primei reprezentații) dar și în zilele noastre, cu atât mai mult cu cât, în România, în prezent, economia este constituită preponderent din consum și nu din producție. O societate îndatorată cu responsabilități de onorat și cu vise limitate. Similitudinile sunt evidente.

[S.ocietate cu R.ăspundere L.imitată] pornește de la documentarea poveștii textului lui Dürrenmatt, de la conexiunile cu momentul actual pe de o parte, și de la documentarea punerilor în scenă a textului lui Dürrenmatt în România. Publicul are posibilitatea de a rescrie povestea, de a face vizibile mai multe realități posibile, de a face alegeri care schimbă cursul reprezentațiilor, fiecare dintre acestea fiind de fiecare dată diferită. În plus, elementul tehnologic pe care îl conține proiectul prin utilizarea tehnologiei de tip kinect, occulus, wii etc) va integra imaginea multimedia ca parte din dramaturgia spectacolului.

 

BIO:

Regizor și live performer, Florin Caracala este absolvent al Universității de Arte „George Enescu” Iași și al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București.  Doctorand al Universtiății de Arte „G. Enescu” Iași, cercetează noile forme ale teatrului contemporan raportat la noul public de teatru.  Din 2008 colaborează și în mediul independent și instituționalizat.

A colaborat cu David Schwartz (2009), Bogdan Georgescu (2009), Ioana Păun (2010-2015), Theodor Cristian Popescu (2014-2015),  Eugen Jebeleanu (2015), Andrei Cozlac (2008-prezent).

În perioada 2008-2015 a fost Manager de proiecte al Asociației Compania FaPt – Fabrica de Artă și Producție Teatrală Iași unde a implementat (alături de Carmen Grădeanu) proiecte culturale și de intervenție socio-culturală de anvergură(ex. 4X4 – Proiect de rezidențe artistice, DEMO – Implementarea teatrului comunitar, instrument cultural de intervenție socială, BIENALA DE ARTE EMERGENTE, Cinema Politica – Festivalul Internațional de Film Documentar).

 

Mai multe informații despre:

  • Colectiv A: http://proiecte.colectiva.ro/index.php?lang=ro
  • Compania FaPt: https://companiafapt.wordpress.com/

 

Contact: simina@colectiva.ro/ 0735869699

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2025 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress