Petiție: Zona La Terenuri = PARC pentru Mănăștur

13336043_520293054837239_5040496044492003681_n

SEMNAȚI PETIȚIA!

UPDATE: Hai cu o semnătură și un share până ajungem la 2.000 de oameni. Vrem un răpuns oficial de la Primăria Cluj-Napoca pentru petiția noastră. Nu ne-au contactat la alegerile locale, vrem un răspuns la alegerile parlamentare, mai ales că zona La Terenuri poate fi reamenajată prin fonduri naționale, așa cum s-a întâmplat cu fostul cartodrom transformat în bază sportivă la cererea clujenilor. Marți ne vom întâlni oficial cu City-managerul orașului, Gheorghe Șurubaru pentru a discuta despre doleanțele mănășturenilor privind zona verde de La Terenuri. Haideți până atunci să le arătăm cât de mulți mănăștureni doresc un viitor verde al cartierului!

Noi, mănășturenii, dar și alți utilizatori ai spațiilor verzi din cartier cerem Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca investiții în reabilitarea zonei La Terenuri. Pentru ca acestea să fie posibile, dorim ca municipalitatea să negocieze cu proprietarii privați așa cum a negociat pentru terenul de sub parkingul de lângă „La Terenuri” și să recupereze aceste spații, ca apoi să le redea sub forma unui Parc/Spațiu Verde Public tuturor locuitorilor din cartier și din Cluj.
În consecință, cerem:
– Schimb de terenuri sau răscumpărarea de către municipalitate a terenurilor retrocedate către persoane private pentru a nu mai exista nici o scuză pentru lipsa investițiilor publice;
– Reabilitarea suprafețelor de sport, a mobilierului urban și amenajarea terenurilor în urma consultărilor cu rezidenți și experți;
– Instalarea unor cișmele, a unor toalete și curățarea spațiului verde;
– Transformarea zonei verzi în Parc Public pentru Mănăștureni într-un parteneriat real civic-public;
– Sprijinirea de către administrația Cinematografului Dacia a unor evenimente comunitare în aer liber în colaborare cu societatea civilă și mănășturenii.

De ce este important?

Calitatea vieții în oraș are de suferit dacă investițiile principale sunt axate pe asfaltări și inițiative ce favorizează traficul auto personal. Suntem mai mulți oameni decât mașini, de aceea vrem un primar și un Consiliu Local care ascultă vocea cetățenilor.
La Terenuri (între pădure – str. Mehedinți – grădini) este cel mai mare spațiu verde folosit în comun al Mănășturului.
Este de neacceptat ca spațiul La Terenuri – Mănăștur să fie lăsat să se deterioreze așa cum s-a întâmplat în ultimii ani. Răspândirea mizeriei și degradarea zonei s-au petrecut în ciuda faptului că este utilizată de un număr foarte mare de locuitori care socializează zilnic într-unul din puținele spații pe teren plat ale cartierului care nu este încă ocupat de blocuri sau de alte construcții. Chiar dacă de mai bine de 4 ani inițiativa La Terenuri-Spațiu Comun în Mănăștur împreună cu mănășturenii au ecologizat zona, au construit piese de mobilier temporar și au creat locuri de întâlnire comunitară și culturală considerăm insuficiente aceste eforturi fără aportul și asumarea municipalității clujene.

Către susținătorii spațiilor verzi și naturii din orașul nostru, Cluj,

Calitatea vieții în oraș are de suferit dacă investițiile principale sunt axate pe asfaltări și inițiative ce favorizează traficul auto personal. Suntem mai mulți oameni decât mașini, de aceea vrem un primar și un Consiliu Local care ascultă vocea cetățenilor. La Terenuri (între pădure – str. Mehedinți – grădini) este cel mai mare spațiu verde folosit în comun al Mănășturului. De aceea dorim această zonă să devină Parc Public. În această perioadă electorală știm că se fac promisiuni dar în ceea ce privește spațiile verzi observăm o mare reținere și neasumare din partea actualului Primar, Emil Boc. Dorim până la elegerile din 5 iunie a.c. să obținem din partea autorităților (unde ne plătim constant taxele) un răspuns și o asumare de prioritizare a zonei noastre drept investiție în noul mandat 2016-2020.

Dorim rascumpărarea proprietățile de aici, deja înghețate datorită noului PUG și declarate V(erde), acțiune urmată de transformarea acestei zone în Parc Public dar planificat și construit cu îndrumarea societății civile. Știm că inițiativa noastră este dată drept exemplu și în cadrul Candidaturii Cluj 2021, dar simțim că încă nu se trece de discurs și încă Primăria Cluj nu face pași înainte pentru protejarea ultimelor zone vaste verzi din oraș și redarea lor către cetățenii clujeni.

Chiar dacă de mai bine de 4 ani inițiativa noastră* împreună cu mănășturenii am ecologizat zona, am construit piese de mobilier temporar și am creat locuri de întâlnire comunitară și culturală considerăm insuficiente aceste eforturi fără aportul și asumarea municipalității clujene. Noi nu mai suntem dispuși să continuăm munca în cartier atâta timp cât nu vedem autorități responsabile atât pentru soluționarea problemei proprietăților dar și a spațiilor verzi din cartierul Mănăștur!

A ignora vocea unui întreg cartier care nu are destule spații verzi și nici un Parc înseamnă a nu ține cont de dezvoltarea unui oraș care devine tot mai creativ și cu cetățeni care doresc tot mai multe zone de petrecere a timpului liber.

De accea, vă reamintim că tocmai în această perioadă electorală trebuie să tragem un semnal de alarmă și să arătăm municipalității noastre că dorim zona La Terenuri drept Parc Public, dorim un Parc pentru viitorul orașului și implicit pentru următoarele generații!

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA și hai să arătăm cât ne pasă de zona La Terenur și de sănătatea cartierului Mănăștur!

Cu drag și speranță într-un Cluj verde și relaxant pentru toți locuitorii și cartierele sale,

Inițiativa La Terenuri-Spațiu Comun în Mănăștur și SOS Parcurile Clujului

 

* Inițiativa La Terenuri-Spațiu Comun în Mănăștur în cifre: 2012-2016, 20 000 participanți la evenimente,peste 200 inserții și articole în presă, 130 de traineri comunitari, 60 artiști implicați, 3 ediții de PlayMănăștur, construcții și urbanism participativ, 4 ediții de Zilele Mănășturului, 3 ediții de Festival de Toamnă, Manhattanhstur Fest, Seri de Vară Clujene, Tur Sonor în Cartier, Ziua Om-Animal, am construit împreună Scena de La Terenuri, Grădina Comună, am reparat și creat de la zero mobilier urban, curățăm constant zona verde și pădurea de lângă și organizăm alte activități comunitare în zonă și în cartier.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2021 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress