Pionierii Viitorului @ Cinema Dacia

nos-futures

Asociația Colectiv A vă invită Vineri, de la 18.00, la Cinema Dacia la prezentarea rezultatelor Atelierelor în care tinerii mănăștureni au fost implicați la Lyon!

Până acum am acumulat experiență de lucru în cartier, am ascultat nevoile locuitorilor, am identificat noi actori locali care doresc să continue activități în cartier. În acest context, dorim să aplicăm metodologia folosită deja în zona La Terenuri – Spațiu Comun în Mănăștur : prin dezbateri și diferite tipuri de consultări, identificăm probleme din cartier și aducem iar vecinii împreună să cautăm soluții în mod participativ. Până acum am identificat problema lipsei spațiilor verzi, a unui centru comunitar și a lipsei de evenimente culturale în cartiere, în speță în Mănăștur. În ultimii ani am creat împreună cu locuitorii Zilele Mănășturului, numeroase Ateliere pentru copii, părinți și bunici, Manhattanshtur – festival pentru liceeni, Open Stage Sessions prin care talentele mănășturene au fost încurajate să se exprime și multe alte evenimente comunitare. Toate acestea ne arată cât de mare este nevoia de spații comune, de locuri în care să respirăm aer proaspăt împreună cu cei dragi, dar și de cultură la noi în cartier.
Dorim ca toate aceste cunoștințe și experiențe comune să le aducem în Cinema Dacia și să discutăm real cum fiecare din noi se poate implica activ în viața cartierului.

Vineri, 25 noiembrie, între 15.00 – 20.00, Asociația Colectiv A vă propune două evenimente la Cinema Dacia!

>> Ateliere pentru copii, părinți și bunici

     15.00 – 18.00, Cinema Dacia
Așa cum v-am obișnuit, o dată la 2 săptămâni organizăm împreună cu părinții de la Asociația Firul Ariadnei Ateliere pentru copii, părinți și bunici! Tema de vineri este reciclarea utilă păsărilor din pădurea de lângă zona La Terenuri: vom face căsuțe și hrănitoare pentru ca ele să treacă cu bine peste iarnă! Mulțumim lui Judit Veres-Szászka și celor de la Societatea Ornitologică Română pentru know-how!
Pentru event, click AICI!
>> Prezentare Pionierii Viitorului
18.00 – 20.00, Cinema Dacia

Vă prezentăm rezultatele workshop-urilor din perioada 30 octombrie – 9 noiembrie la care grupul nostru de liceeni mănăștureni au participat la Lyon, la Teatrul Nouvelle Generation, în cadrul No(s) Futurs! Prima ediție a festivalului Nos Futur, inițiată de Théâtre Nouvelle Génération (TNG) din Lyon, are marele merit de a activa comunități și culturi diferite. Conceput ca un stadiu pregătitor pentru etapa următoare, proiectul Pionniers du futur/Pionierii viitorului, ramură a festivalului, ne pune față ȋn față cu un Impas care urlă răgușit: schimbă paradigma! Cum ne comportăm cȃnd apocalipsa ne surprinde? Cum ne raportăm la viitorul nostru, chiar și acela în cartier?
Astfel, cinci adolescenți din Mănăștur coordonați de asociația noastră în parteneriat cu TNG Lyon (artista Isa Balog Verly și regizorul Joris Mathieu), ȋmbracă etosul cartierului, se duc ȋn Lyon și ȋncearcă roluri efervescente, ȋntr-un spațiu necunoscut dar palpitant. Premisele au fost create deja și au fost exersate ȋntr-un microunivers de reabilitare a speranței. Descoperim o nouă fascinație pentru experiment și concepere de scenarii, ȋmpreună cu alți adolescenți din Finlanda și Brazilia. Așadar vă invităm Vineri să descoperim cum melanjul dintre cultură și cartier transformă comunități!
Pentru mai multe informatii accesati websiteul oficial al festivalului:
http://www.tng-lyon.fr/evenements/nos-futurs/
Eveniment Facebook, AICI!

Aici aveți fotografii de la ultimul nostru eveniment din seria Oameni.Orașe.Mediu: Ateliere de reciclare creativă urmate de o serie de filme documentare și discuții despre Deșeuri și Comunități, incluzând cazuri din Brazilia și Pata Rât Cluj, în prezența membrilor proiectuui Pata-Cluj și fundațieiDesire. Pentru mai multe fotografii de la eveniment, aici!
În plus, iată și fotografii de la Atelierele No(s) Futurs, Teatrul Nouvelle Generation din Lyon.

Două evenimente despre și cu copii și tineri care discută și își produc viitorul … în cartier!

 

Fotos

FB

Pentru mai multe informatii accesati websiteul oficial al festivalului:

http://www.tng-lyon.fr/evenements/nos-futurs/

– – –
Evenimentele fac parte din proiectul “Cinema Dacia – Mănăștur Central”, finanțat de programul Actors of Urban Change, un program al Fundației Robert Bosch în cooperare cu MitOst e.V.
Proiect realizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca.
Parteneri și prieteni: Zile si nopti, Transilvania Reporter, Actual de Cluj, Clujul Cultural, Slicker.ro, Sign maker, Biblioteca Judeteană filiala Mănăștur „Traian Brad”, Buletin de Mănăștur.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress